Μεγάλη εκροή κεφαλαίων σημειώθηκε στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλες εκροές κεφαλαίων σημειώθηκαν, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως ανεξήγητες, με κατακόρυφη αύξηση τον Μάρτιο, αναφέρει σε δημοσίευμά του, το Bloomberg.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αυτή η οικονομική διαδικασία συνέπεσε με τις δημοτικές εκλογές στη χώρα και υπενθύμισε την κατάσταση με την εκροή χρημάτων την παραμονή των προεδρικών εκλογών πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, τα καθαρά λάθη και παραλείψεις (ή χρήματα άγνωστης προέλευσης) μειώθηκαν κατά σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, που είναι σχεδόν ίδια με τον Μάιο του 2023.

Η εκροή μείωσε τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας της χώρας κατά περίπου το ίδιο ποσό.

Η έκθεση του Bloomberg ανέφερε ότι οι δημοτικές εκλογές ήταν το έναυσμα για εκροή χρημάτων από την Τουρκία, αντανακλώντας ανησυχίες για τον κίνδυνο απότομης υποτίμησης του εθνικού νομίσματος μετά την καταμέτρηση των ψήφων.

Ωστόσο, η λίρα παρέμεινε σχετικά σταθερή μετά τις δημοτικές εκλογές, κερδίζοντας 0,5% έναντι του δολαρίου, παρόλο που το κόμμα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη ήττες στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας.

Το σκληρό νόμισμα και ο χρυσός γίνονται συχνά ένα ασφαλές καταφύγιο για τους Τούρκους που ανησυχούν για την οικονομική αστάθεια.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ