Η αναφορά στην Χαμάς έριξε σκιά στη διάσκεψη Ερντογάν και Έλληνα πρωθυπουργού (Αραβικό δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συζήτηση για τη Χαμάς έριξε σκιά στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, μετά τη συνάντησή τους στο προεδρικό συγκρότημα στην πρωτεύουσα, Άγκυρα.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν απέρριψε τον χαρακτηρισμό «τρομοκρατικής οργάνωσης» που ξεκίνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του κινήματος της Χαμάς.

Αφού ο Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του στη συνέντευξη Τύπου, ο Ερντογάν είπε: «Αγαπητέ μου φίλε, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο δεν συμφωνούμε, ότι δεν βλέπουμε τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μάλλον ως κίνημα αντίστασης κατά της κατοχής».

Και πρόσθεσε: «Η Χαμάς είναι ένα κίνημα αντίστασης για την απελευθέρωση της γης της από την ισραηλινή κατοχή που ξεκίνησε το 1947».

Τόνισε, «Ακολουθούμε αυτό που κάνει η Χαμάς βήμα προς βήμα. Είναι ένα κίνημα απελευθερωτικής αντίστασης και υπάρχουν σχεδόν χίλια από τα τραυματισμένα μέλη της που λαμβάνουν θεραπεία σε τουρκικά νοσοκομεία».

Ο Ερντογάν συμπλήρωσε: «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αναγκάσουμε το Ισραήλ να αποδεχθεί τη λύση για την κατάπαυση του πυρός».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ