Ντόχα: Ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών συναντά αντιπροσωπεία της Χαμάς με επικεφαλής τον Χανίγια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Κυριακή, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, έγινε συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, Ιμπραήμ Καλίν, και μιας αντιπροσωπείας της Χαμάς με επικεφαλής τον επικεφαλής του πολιτικού της γραφείου, Ισμαήλ Χανίγια.

Ανακοίνωση της Χαμάς ανέφερε ότι ο Χανίγια και μια αντιπροσωπεία από την ηγεσία του κινήματος υποδέχθηκαν τον Καλίν και τη συνοδευτική αντιπροσωπεία στη Ντόχα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας υπό το φως της έγκρισης του κινήματος της πρότασης των μεσολαβητών και της επακόλουθης εισβολής στην πόλη Ράφα και σε ορισμένες άλλες παλαιστινιακές πόλεις της Λωρίδας, μεταξύ των οποίων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, και η ματαίωση των προσπαθειών των μεσολαβητών να καταλήξουν σε συμφωνία για να σταματήσει ο πόλεμος και να απελευθερωθούν οι όμηροι.

Και συνέχισε: Ο επικεφαλής του κινήματος επαίνεσε τις πρόσφατες τουρκικές θέσεις που έλαβε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδίως η ένταξη στη μήνυση στο Διεθνές Δικαστήριο, η διακοπή του εμπορίου με την κατοχή και άλλες αποφάσεις που προστίθενται στις παγιωμένες θέσεις της Τουρκίας για την Παλαιστίνη και τους Παλαιστίνιους.

Επεσήμανε ότι ο Χανίγια παρέδωσε στον επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών «ένα ειδικό φάκελο που περιλαμβάνει τα ισραηλινά βασανιστήρια Παλαιστινίων κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ, στον οποίο φάκελο περιλαμβάνονται πολλές τεκμηριωμένες πληροφορίες και αποφάσεις σχετικά με αυτά, τα αποτελέσματά τους για τους κρατούμενους και τις περιπτώσεις θανάτων μέσα στις φυλακές».

Επεσήμανε ότι ο Καλίν «χαιρέτισε τη θέση της Χαμάς για την πρωτοβουλία των μεσολαβητών. Τόνισε τις σταθερές θέσεις της χώρας του για το Παλαιστινιακό ζήτημα και τις προσπάθειές της να σταματήσει τον πόλεμο και να στηρίξει τον παλαιστινιακό λαό και τα νόμιμα δικαιώματά του».

Η ανακοίνωση κατέληξε σημειώνοντας ότι ο Καλίν «υποσχέθηκε να δώσει συνέχεια στον φάκελο των κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ