Απειλή για πραξικόπημα στην Τουρκία- Έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής ασφαλείας υπό τον Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά σε μια απρογραμμάτιστη συνάντηση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TGRT.

Ο Γερλικαγιά, όπως σημειώνεται, δεν ήταν παρών στη νυχτερινή συνάντηση του προέδρου με τον επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς και τον επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (MİT) της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Γερλικαγιά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, έπειτα από προτροπή του Ερντογάν, ακύρωσε τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφάλειας και Πληροφοριών που είχε προγραμματιστεί για τις 16:00 στο κοινοβούλιο.

4%CE%B3%CF%86%CE%B7%CF%85%CE%B8%CE%BE%CE%BA

 Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας της Άγκυρας Murat Çelik , ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της έρευνας κατά της εγκληματικής οργάνωσης Ayhan Bora Kaplan, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Μετέβη εκτάκτως σε συνάντηση με τον Ερντογάν στο προεδρικό του συγκρότημα στην Άγκυρα.

Η νυχτερινή συνάντηση του Ερντογάν με τον Τουνς και τον Καλίν είχε προηγουμένως αναφερθεί από την εφημερίδα Sabah.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν οι δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί και η επιχείρηση των τουρκικών ειδικών υπηρεσιών κατά της εγκληματικής οργάνωσης «Ayhan Bora Kaplan», κατά την οποία συνελήφθησαν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων ως ύποπτοι για «συνωμοσία για διάπραξη εγκλήματος».

 Επιπλέον, ο Γερλικαγιά ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διεξήχθη μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, με σχεδόν 550 ύποπτους συνεργάτες του FETÖ, της οργάνωσης που η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Αυτά τα άτομα σκόπευαν να ενταχθούν στο προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών.

Τι προηγήθηκε

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω αναφορών για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, προσήλθε σε μια συνεδρίαση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο υπό το χειροκρότημα των υποστηρικτών του που φώναζαν συνθήματα προς τιμήν του.

Ο Τούρκος ηγέτης προέβη σε σημαντικές δηλώσεις, μεταξύ άλλων και σε αναφορές για συνωμοσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές γνωρίζουν πολύ καλά «τους κουκλοπαίκτες και αυτούς που κάνουν το παιχνίδι».

2%CF%84%CF%85%CE%B3%CF%86%CF%845

«Όσοι θέλουν να αποπληρώσουν το χρέος τους προς την FETÖ (μια οργάνωση που απαγορεύτηκε στην Τουρκία, η οποία κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος το 2016) δεν κάθονται ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια. Ξέρουμε τι καταφέρνουν αυτοί που θέλουν να διχάσουν τους ανθρώπους. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι η μαριονέτα, ποιος γιορτάζει και ποιος είναι ο κουκλοπαίκτης. Όσο αποκρουστικό κι αν φαίνεται, δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Αυτό που μας ταιριάζει είναι η αξιοπρέπεια και η ανεκτικότητα. Ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλοι», είπε ο Τούρκος ηγέτης μιλώντας σε συνεδρίαση της ομάδας στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Η συνάντηση με τους επικεφαλής Δικαιοσύνης και MİT

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και το υπουργείο Δικαιοσύνης αφού προειδοποίησε τον σύμμαχό του, αρχηγό του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για την πιθανότητα προετοιμασίας απόπειρας πραξικοπήματος στις τάξεις των αρχών επιβολής του νόμου, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Türkiye.

Είναι αλήθεια ότι στην Τουρκία, προκάλεσε μεγάλο σάλο η απόλυση πλήθους αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Άγκυρας, κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με την εγκληματική οργάνωση Ayhan Bora Kaplan.

 Έγιναν έρευνες στα σπίτια τους για την κατάσχεση ψηφιακού υλικού. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης και ότι είναι απαραίτητη η απομάκρυνση αρκετών αστυνομικών.

Ο Μπαχτσελί, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματος στο κοινοβούλιο, προειδοποίησε για την πιθανότητα επανάληψης της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε έκτακτη νυχτερινή συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουνς και τον επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών, Ιμπραήμ Καλίν, στην Προεδρική Κατοικία μετά τις δηλώσεις του Μπαχτσελί», γράφει η εφημερίδα.

Ο Ερντογάν αναμένεται να μιλήσει για το θέμα σε εκτεταμένη συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος στο κοινοβούλιο.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ