Σύμφωνα με τον Ερντογάν, εάν νικήσει το Ισραήλ το κίνημα της Χαμάς θα κινδυνεύσει η Ανατολία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν το Ισραήλ καταφέρει να νικήσει το κίνημα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας , θα «επικεντρωθεί στην Τουρκία». Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Μη νομίζετε ότι το Ισραήλ θα σταματήσει στη Γάζα», είπε ο Ερντογάν στους βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα.

«Αν δεν σταματήσει… αυτό το άτακτο και τρομοκρατικό κράτος αργά ή γρήγορα θα βάλει στο στόχαστρο την Ανατολία», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ανατολικό μέρος της μεγάλης χερσονήσου της Μικράς Ασίας, η οποία αποτελεί περισσότερο από το ήμισυ του εδάφους της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος επικρίνει έντονα την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ξέσπασε μετά την επίθεση του κινήματος της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι.

Ως απάντηση στις μάχες στον παλαιστινιακό θύλακα, η Τουρκία ανέστειλε το εμπόριο με το Ισραήλ και προσχώρησε στη μήνυση της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής (JAR), η οποία κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ).

Ο Ερντογάν υποστηρίζει δημόσια τη Χαμάς, συγκρίνοντας το κίνημα τον Απρίλιο με τους Τούρκους μαχητές της ανεξαρτησίας ενάντια στους δυτικούς στρατούς στην Ανατολία τη δεκαετία του 1920.

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Χαμάς, η οποία αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της χώρας της και υπερασπίζεται την Ανατολία», δήλωσε την Τετάρτη.

Ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε τη Δευτέρα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι περισσότερα από 1.000 μέλη της Χαμάς αναρρώνουν σε τουρκικά νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων μαχών στη Λωρίδα της Γάζας.

svet.sme (διεθνή πρακτορεία)

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ