Η Πολωνία παρέλαβε από την Τουρκία τα drone Bayraktar TB2 που παρήγγειλε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκική Υπηρεσία Αμυντικών Βιομηχανιών ανακοίνωσε ότι η Baykar, η κορυφαία τουρκική εταιρεία στην ανάπτυξη drones, ολοκλήρωσε την παράδοση στην Πολωνία 24 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Αυτό ήρθε στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της Baykar και του Πολωνικού Υπουργείου Άμυνας το 2021 και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Πολωνίας στον τομέα της τεχνολογικής εταιρικής σχέσης.

Το τουρκικό πρακτορείο ανέφερε ότι η Baykar παρέδωσε την πρώτη παρτίδα μη επανδρωμένων αεροχημάτων Bayraktar στην Πολωνία τον Οκτώβριο του 2022, τη δεύτερη τον Απρίλιο του 2023 και την τρίτη τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η τέταρτη και τελευταία δόση παραδόθηκε τον Μάιο, ολοκληρώνοντας τη συμφωνία.

Με την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας συμφωνίας, η Τουρκία έχει εξάγει για πρώτη φορά drones σε χώρα που είναι μέλος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τελευταία παρτίδα αεροχημάτων παραδόθηκε παρουσία του επικεφαλής της Τουρκικής Υπηρεσίας Αμυντικών Βιομηχανιών, Χαλούκ Γκουργκούν, του Πολωνού Υφυπουργού Άμυνας, Πάβελ Πέιντα, του Γενικού Διευθυντή του Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, και αντιπροσωπείας του Πολωνικού Υπουργείου Άμυνας.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ