Τουρκία: Δορυφορική πλοήγηση μη επανδρωμένου επιθετικού σκάφους στην άσκηση Denizkurdu

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπήρξε μια σημαντική βελτίωση στο μη επανδρωμένο πολεμικό σκάφος επιφανείας- UCSV, ‘Marlin’, του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο συμπεριελήφθη στην άσκηση DENİZKURDU-II/2024 που έλαβε χώρα από τις 9 έως τις 17 Μαΐου.

Πριν από δύο χρόνια το UCSV ‘Marlin’, είχε λάβει μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία και εντυπωσίασε τους ξένους στρατιωτικούς αξιωματούχους, όπως αναφέρει η TRT. Τώρα που το το UCSV αυτό έχει ενταχθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό  έχει την ιδιαιτερότητα να καθοδηγείται μέσω δορυφόρου.

Το UCSV Marlin (TCB1101) για πρώτη φορά έλαβε μέρος στην τουρκική άσκηση και ακολούθησε το σενάριο της άσκησης που αναπτύχθηκε από τον τουρκικό στρατό.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά για τις ικανότητες του μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας «που καθοδηγήθηκε για πρώτη φορά μέσω δορυφόρου στην άσκηση DenizKurdu-ΙΙ/2024, δείχνοντας ότι η Τουρκία είναι πρωτοπόρος σε όλο το ΝΑΤΟ σε αυτόν τον τομέα και με την είσοδο των κατευθυνόμενων βλημάτων İDA κατά την επόμενη περίοδο, η εν λόγω ικανότητα θα γίνει δύναμη σε περιβάλλον κρίσης και σύγκρουσης», σημειώνει σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Star.

%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%BD345%CF%86%CE%B3%CF%851

Όπως, επίσης, σημειώνει η Sanayi Gazetesi “το UCSV Marlin μπορεί να τεθεί στη θάλασσα από βάσεις και λιμάνια με αποβατικά σκάφη. Ξεχωρίζει ως μια νέας γενιάς αυτόνομη επιφανειακή θαλάσσια πλατφόρμα με σχέδιο γάστρας αλουμινίου μήκους 15 μέτρων, ταχύτητα 36 κόμβων και ικανότητα ελιγμών και εκτέλεσης εργασιών ακόμη και σε θαλάσσιες συνθήκες μεγέθους 5 μποφόρ. Το Marlin, που πήρε το όνομά του από ένα είδος ψαριού που μπορεί να κινηθεί πολύ γρήγορα στην ανοιχτή θάλασσα, διακρίνεται από τα συνομήλικά του με την ανώτερη τεχνολογία του και τα ωφέλιμα φορτία που μεταφέρει, σημειώνει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ