Η Τουρκία επιβάλλει νέα απαγόρευση πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Σουλεϊμανίγια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία παρατείνει την απαγόρευση πτήσεων προς τη Σουλεϊμανίγια της βόρειας Συρίας για άλλους 6 μήνες, δημοσιεύει σήμερα η κουρδική Rûdaw.

Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου Σουλεϊμανίγια ανακοίνωσε ότι η Τουρκία παρέτεινε την απαγόρευση πτήσεων προς τη Σουλεϊμανίγια έως τις 7 Δεκεμβρίου 2024.

Η απαγόρευση πτήσεων της Τουρκίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σουλεϊμανίγια ξεκίνησε στις 3 Απριλίου 2023. Η απαγόρευση παρατάθηκε πολλές φορές.

 Πιο πρόσφατα, η Τουρκία παρέτεινε την απαγόρευση πτήσεων έως τις 22 Ιουνίου 2024.

Η Τουρκία εξηγεί τον λόγο για την αναστολή των πτήσεων καθώς οι δραστηριότητες των Κούρδων αυτονομιστών είναι συγκεντρωμένες στη Σουλεϊμανίγια και «η οργάνωση PKK έχει διεισδύσει στο αεροδρόμιο με τρόπο που απειλεί την ασφάλεια των πτήσεων».

Τι είχε γίνει

Στις 5 Απριλίου 2023, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Πρέσβης Tanju Bilgiç, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με το κλείσιμο του τουρκικού εναέριου χώρου στις πτήσεις της Σουλεϊμανίγια:

«Ο τουρκικός εναέριος χώρος έχει κλείσει για τη χρήση αεροσκαφών που θα χρησιμοποιούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Σουλεϊμανίγια του Ιράκ για προσγείωση/απογείωση από τις 3 Απριλίου.

Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στη Σουλεϊμανίγια, της διείσδυσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στο αεροδρόμιο και κατά συνέπεια της απειλής της ασφάλειας των πτήσεων.

«Η απόφαση, η οποία αρχικά αναμένεται να ισχύει μέχρι τις 3 Ιουλίου 2023, θα αναθεωρηθεί υπό το πρίσμα των εξελίξεων που θα παρακολουθήσουμε στενά μέχρι εκείνη την ημερομηνία».

Η εν λόγω απαγόρευση παρατάθηκε άλλες 2 φορές και η απαγόρευση πτήσεων συνεχίστηκε τελευταία μέχρι τις 22 Ιουνίου 2024.

180 τουριστικές εταιρείες στη Σουλεϊμανίγια διοργανώνουν εκδρομές στην Τουρκία. Λόγω της απαγόρευσης πτήσεων που ξεκίνησε τον Απρίλιο, αυτές οι εταιρείες διέκοψαν τις τουριστικές τους εκδρομές στην Τουρκία.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ