Τουρκικές προκλήσεις: Πόντιος Πιλάτος πάλι οι ΗΠΑ με τον Τζεφ Φλέικ να δηλώνει «δεν ευνοούμε τον έναν έναντι του άλλου»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, με τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα να προκαλεί την Ελλάδα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο CNN Turk.

Όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος Χακάν Τσελίκ εάν η μεταφορά αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη στρέφεται κατά της Τουρκίας, ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφ Φλέικ δήλωσε ότι «οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία βάση. Εκτιμούμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.

Δεν ευνοούμε τον έναν έναντι του άλλου. Υπάρχει μια μικρή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, αλλά είναι πολύ αναγκαία για την υποστήριξη της αμυντικής προσπάθειας στην Ουκρανία».

Και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Τουρκία βοήθησε πολύ ενεργοποιώντας τη Σύμβαση του Μοντρέ, «αλλά εμποδίζει επίσης τους συμμάχους να ανεφοδιάσουν την Ουκρανία. Η συγκέντρωση (σ.σ. στρατιωτικών δυνάμεων) στην Ελλάδα είναι απλώς μια προσπάθεια ανεφοδιασμού. Δεν ευνοούμε τον έναν σύμμαχο έναντι του άλλου. Και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι η Τουρκία και η Ελλάδα αποφάσισαν να είναι το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι δεν γίνονται πτήσεις, προκλήσεις ή οτιδήποτε βλάπτει τις διμερείς σχέσεις».

«Θάλασσα ειρήνης» το Αιγαίο μια περίοδο που η Άγκυρα μας απειλεί διαρκώς με το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι κάνουν πως δεν βλέπουν, για ακόμη μια φορά!

«Μπορώ να το πω αυτό με βεβαιότητα ότι η Τουρκία είναι ο εταίρος μας και δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αντιπαράθεση με την Τουρκία», διαβεβαίωσε ο Τζεφ Φλέικ, μη τυχόν και κακοκαρδίζει τον σουλτάνο!

Τόνισε ακόμη ότι η εταιρική σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι ισχυρότερη από ποτέ, εν μέρει λόγω της αντίδρασης της Τουρκίας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και της στάσης της ως συμμάχου του ΝΑΤΟ.

Τσιμουδιά βεβαίως δεν έβγαλε για την προκλητική στήριξη του Ταγίπ Ερντογάν στη Χαμάς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ