Νέες λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν για το τουρκικό υποβρύχιο 214TN

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ετοιμάζεται να δρομολογήσει το τρίτο τουρκικό υποβρύχιο που λειτουργεί με το σύστημα Air Independent Propulsion (AIP), μοντέλο 214TN, αφού το μεταφέρει σε πλωτή αποβάθρα που ανήκει στη Διοίκηση Ναυπηγείων Golcuk.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς υποδηλώνει την ολοκλήρωση της βασικής συναρμολόγησης του υποβρυχίου και εγκατάστασης των περισσότερων συστημάτων του και ότι πλησιάζει η ημερομηνία καθέλκυσής του.

Η διαδικασία κατασκευής του υποβρυχίου «Murad Reis» ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, με την τελετή «κοπής του πρώτου κομματιού χάλυβα».

 Τα τουρκικά ναυπηγεία έχουν ήδη δρομολογήσει το πρώτο υποβρύχιο αυτής της κατηγορίας, το «Piri Reis», το οποίο αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θαλάσσιες δοκιμές και το δεύτερο, το «Hadar Reis», ενώ άλλα τρία υποβρύχια βρίσκονται ακόμη σε διάφορα στάδια κατασκευής.

Τα υποβρύχια της κατηγορίας Reis κατασκευάζονται με άδεια από τη Γερμανία και είναι εξοπλισμένα με σύστημα ανεξάρτητης πρόωσης (AIP). Αυτό το σύστημα επιτρέπει στο υποβρύχιο να παραμείνει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα συμβατικά υποβρύχια που κινούνται με ντίζελ, καθιστώντας το δυσδιάκριτο.

 Η προσθήκη του υποβρυχίου «Murat Reis» στον τουρκικό στόλο αποτελεί ισχυρή προσθήκη στις θαλάσσιες αμυντικές του δυνατότητες.

Αυτό το νέο υποβρύχιο θα ενισχύσει την ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει τα συμφέροντά της στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος και θα συμβάλει επίσης στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ