Έντονη δυσαρέσκεια της Κίνας για την απόφαση της Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Κίνα για τη θέση που πήρε η Τουρκία στα κινεζικά επιβατικά αυτοκίνητα. Καλεί την Άγκυρα να άρει αμέσως τους «μεροληπτικούς» τελωνειακούς δασμούς, όπως δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου στο Xinhua.

Στις 8 Ιουνίου, η Τουρκία ανακοίνωσε την επιβολή πρόσθετου δασμού 40% στα εισαγόμενα καύσιμα και υβριδικά επιβατικά οχήματα από την Κίνα, ένα μέτρο που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Η χώρα είχε προηγουμένως επιβάλει επιπλέον δασμούς 40% στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Η Τουρκία επιβάλλει μόνο πρόσθετους δασμούς σε επιβατικά οχήματα από την Κίνα, με αποτέλεσμα τη διακριτική μεταχείριση των κινεζικών προϊόντων και η ενέργεια παραβιάζει τις αρχές της μεταχείρισης του πιο ευνοημένου έθνους, είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι αποτελεί επίσης παραβίαση των κανόνων που ορίζονται από του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες πολιτικές της Τουρκίας όχι μόνο υπονομεύουν τα συμφέροντα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών της Τουρκίας, αλλά επιδεινώνουν επίσης τις ανησυχίες των κινεζικών εταιρειών για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Τουρκία, μειώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους για επενδύσεις στη χώρα, είπε ο εκπρόσωπος.

Η Κίνα προτρέπει την Τουρκία να άρει αμέσως τα δασμολογικά μέτρα που εισάγουν διακρίσεις και να συνεργαστεί με την Κίνα για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των κινεζικών επιχειρήσεων.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ