Τα “αδιευκρίνιστα” ποσά της ΝΔ που πλησιάζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με επίκαιρη ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ρίξει φως στα οικονομικά της ΝΔ, και συγκεκριμένα στην αμοιβή του περιβόητου επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ και στα χρήματα που δαπάνησε η (υπερχρεωμένη) ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν ο Γκρίνμπεργκ πληρώθηκε από τραπεζικό λογαριασμό της ΝΔ!

Όπως αναφέρεται και στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης της Γ. Πούλου, η ΝΔ φαίνεται να έχει δαπανήσει πάνω από €300.000 τον τελευταίο μήνα πριν τις ευρωεκλογές για διαφήμιση, μόνο στις πλατφόρμες της Google (YouTube) και Meta (Facebook, Instagram), ποσά που υπερβαίνουν τα ανάλογα που ξόδεψαν όλα τα γερμανικά κόμματα για να απευθυνθούν σε έναν πληθυσμό 8πλάσιο του ελληνικού και τη φέρνουν στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά πίσω από το κόμμα Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν, πράγμα ενδεχομένως όχι τυχαίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι από τη σύγκριση των οικονομικών στοιχείων της ΝΔ που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα προκύπτει μερίδιο ιδιωτικής χρηματοδότησης της ΝΔ που δεν έχει καθόλου στοιχεία προέλευσης, ύψους τουλάχιστον €2.465.995 για τα έτη 2019-2021 και αδιευκρίνιστου ύψους για τα έτη 2022, 2023 και 2024 που ήταν -τα δύο τελευταία- και έτη εκλογών.

Όσον αφορά τις αμοιβές του Γκρίνμπεργκ η Γ. Πούλου υπενθυμίζει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις 13 Ιουνίου σε δημοσιογραφική ερώτηση πως «ο κ. Γκρίνμπεργκ ήταν με σύμβαση, η οποία λογικά τελειώνει στο τέλος Ιουνίου με τη ΝΔ και πληρωνόταν μηνιαίως με τιμολόγια, τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία». Πλην όμως, ουδέποτε έχει ξεκαθαρίσει η ακριβής φύση της σχέσης του με τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο τρόπος αμοιβής του παραμένει «αδιευκρίνιστος», καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί η πηγή της δαπάνης για τις υπηρεσίες που παρέχει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο να απαντήσει:
-Με ποιο τρόπο και ποια ψηφιακά ή άλλα εργαλεία το Υπουργείο Εσωτερικών διευκολύνει το έργο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για την ουσιαστική εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 15/2022 που αφορούν τη διασταύρωση των δαπανών και τη συσχέτιση τους με τους συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί από τη ΝΔ σε αυτήν και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει, ούτως ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια της χρηματοδότησης και ο έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων καθώς και της προεκλογικής προβολής τους;

-Οι δαπάνες αμοιβής των υπηρεσιών που παρέχει ο σύμβουλος επικοινωνίας κ. Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ στη ΝΔ πραγματοποιήθηκαν μέσω του ενός έως και τριών λογαριασμών του κόμματος που τηρούνται αποκλειστικά σε ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 3 του π.δ. 15/2022, έτσι ώστε να πιστοποιείται εμφανώς η πηγή χρηματοδότησης και ποιο είναι το ύψος τους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ