Αισθητή η αύξηση των τουρκικών εξαγωγών στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αξία των τουρκικών εξαγωγών στην Ουκρανία ανήλθε σε 312,3 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάιο, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2022, υπό το φως της μείωσης των ουκρανικών εξαγωγών προς την Τουρκία για τρίτο συνεχόμενο μήνα, δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο το Russia Today.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα εμπορικά στατιστικά των δύο χωρών δείχνουν ότι οι τουρκικές εξαγωγές στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί κατά 1,5 φορές από την αρχή του τρέχοντος έτους και μόνο τον περασμένο Μάιο κατά 21%. Την ίδια ώρα, οι τουρκικές εισαγωγές από την Ουκρανία μειώθηκαν κατά 1,4 φορές σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο στα 192,2 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αυτό σημαίνει ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών έφτασαν τα 504,5 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάιο, τον χαμηλότερο δείκτη από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Τα κύρια αγαθά των τουρκικών εξαγωγών στην Ουκρανία τον περασμένο Μάιο ήταν οι μεταφορές (25% των προμηθειών), τα μέταλλα, τα βιομηχανικά προϊόντα (11%) και τα καύσιμα (10%).

Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία εισήγαγε δημητριακά, λίπη, λάδια, μέταλλα και μεταποιημένα προϊόντα από την Ουκρανία.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ