Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Ο Λοβέρδος υπέρ της διδασκαλίας του Ισλάμ στη Θεσσαλονίκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

????????????????????Τις «ευλογίες» του, αν και δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για τη δημιουργία κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Στη χθεσινή συνάντησή του στην Αθήνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός είπε ότι «στεκόμαστε δίπλα στην προσπάθεια αυτήν, που με την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου περί θρησκευτικών κοινοτήτων ολοκληρώνει τη δικαιοκρατική κατάσταση σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία». Το θέμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, «το επιδοκίμασαν οι τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης, το επιδοκιμάζουμε και εμείς». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος, εκφράζοντας τη στήριξή του στο εγχείρημα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλλον… ξέχασε ότι κάποτε απέκλειε την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ και με… αντίδωρο την υπουργοποίησή του κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό έκανε στροφή 180 μοιρών. Λησμονώντας τις κατηγορίες που εξαπέλυε για την ηγεσία του κόμματος, πλέον δηλώνει ξανά ενεργό στέλεχος της παράταξης με την οποία πάντως «φρόντισε» προηγουμένως και κατέστρεψε τη χώρα… Χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ανακοίνωσε και επισήμως την επιστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου στην Κ.Ο. του κόμματός του, ενώ ανάλογη ανακοίνωση απέστειλε στο προεδρείο του Κοινοβουλίου και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας.
Ο κ. Λοβέρδος είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2012, όταν είχε ανακοινώσει τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα υπό την επωνυμία «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας», για να προχωρήσει λίγους μήνες αργότερα στην ίδρυση της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ στο σχήμα Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη. Προς το παρόν, δεν επιστρέφει στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο άλλος ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, στενός πολιτικός φίλος του κ. Λοβέρδου, ο οποίος παραμένει στη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα. Δεν αποκλείεται, όμως, η επιστροφή του να λάβει χώρα γύρω στον Οκτώβριο, κατά το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Δημοκρατία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ