ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΣΦΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ… ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.
Το Βερολίνο εγκαινίασε ένα καινούριο μνημείο για τους 300.000 ανθρώπους με ειδικά προβλήματα που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του Τρίτου Ράιχ.Αυτό είναι το τέταρτο σε αριθμό μνημείο,προς τιμήν των θυμάτων του καθεστώτος.

Μετά την απόδοση φόρου τιμής σε Εβραίους θύματα,σε ομοφυλόφιλους και τσιγγάνους του Τρίτου Ράιχ,το Βερολίνο εγκαινίασε την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου,ένα μνημείο για τα 300.000 άτομα με ειδικές ανάγκες που δολοφονήθηκαν μυστικά από τους Ναζί.Υπό την μουσική υπόκρουση ενός βιολοντσέλου,διάφοροι άνθρωποι, συγγενείς και μη, απέδωσαν φόρο τιμής στους δικούς τους αδικοχαμένους ανθρώπους.

Επίσης ο Δήμαρχος του Βερολίνου ”Klaus Wowereit” δήλωσε ««Επιτέλους,ορίστε η μέρα που όλοι μας περιμέναμε με ανυπομονησία»».

Πηγή:AFP
Πρωτοσελιδα – Ειδήσεις