Ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν στρατηγικής σημασίας περιοχές – Σκληρές μάχες με τους τζχαντιστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ιρΙρακινές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να εισβάλουν στο κέντρο της πόλης Μπαϊτζί, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε μια προσπάθεια να σπάσουν την πολιορκία του Ισλαμικού Κράτους σε μια περιοχή όπου βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες μονάδες διύλισης πετρελαίου στο Ιράκ, γεγονός που προκάλεσε έντονες συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές δήλωσαν μάρτυρες.
Εν τω μεταξύ, αντιφατικές είναι οι αναφορές σχετικά με την τύχη του ηγέτη του ΙΚ, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, μετά τις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Ιράκ κατά στόχων της οργάνωσης.

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν ο Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί ή σκοτωθεί.

Τζιχαντιστές, υπό την ηγεσία του Μπαγκντάντι, κατέλαβαν τον έλεγχο μεγάλου μέρους του βόρειου Ιράκ, πριν από 5 μήνες, σε μια επίθεση αστραπή κατά την οποία το ΙΚ εισχώρησε, μεταξύ άλλων περιοχών και στην πόλη Μπαϊτζί, περικυκλώνοντας τα διυλιστήρια πετρελαίου της περιοχής.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, Ιρακινός συνταγματάρχης δήλωσε ότι τα στρατεύματα της χώρας εισχώρησαν στην πόλη Μπαϊτζί από τη νότια και δυτική πλευρά και ανακατέλαβαν τον έλεγχο της συνοικίας αλ-Ταμίμ και το κέντρο της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά μήκος των κεντρικών οδών στην Μπαϊτζί, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είχαν αναπτυχθεί προκειμένου να αποτρέψουν τις κυβερνητικές δυνάμεις.

«Μέχρι στιγμής εχει ανακαταληφθεί ο έλεγχος σε περιοχές 6 χιλιομέτρων από τα διυλιστήρια της Μπαϊτζί», δήλωσε ο συνταγματάρχης, προσθέτοντας ότι 12 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ