Ποιά "ανταγωνιστικότητα"; Τσακιζεται (και) η Ελληνική βιομηχανία! Και τσάμπα να δουλεύουμε βρε αγράμματοι του μνημονίου…
…ποια φάμπρικα θα φτουρησει με τριπλάσια φορολογία, με το ρεύμα και το πετρέλαιο στον θεό και ρευστότητα μονο για το Mega; Βρε ξεφτιλισμενοι, τεμπελχαναδες που παριστάνετε τους τεχνοκράτες χωρις να έχετε κόψει τιμολόγιο στην ζωή σας, ακομα και η Κινα ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΕ τον βασικό μισθό, χωρις να επηρεαστεί ο ρυθμός αναπτυξης. Αλλά που να το ξέρετε, κρατικοδιαιτες μοσχαροκεφαλες – βδελλες στο κορμί της πατρίδας…
Συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η αποβιομηχάνιση της χώρας, καθώς η βιομηχανική παραγωγή εμφάνισε τον Σεπτέμβριο πτώση 5,1%, η οποία ήρθε μετά από υποχώρηση κατά 3,2% πέρυσι και από 5,9% τον αμέσως προηγούμενο μήνα.
Με βάση στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η εξέλιξη του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής για τον μήνα Σεπτέμβριο
-σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία- έχει ως εξής:
Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση 5,1%, έναντι μείωσης 3,2% που σημειώθηκε στην αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 με το 2012 (Πίνακας 1).
Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση 3,4%, έναντι μείωσης 2,7% που σημειώθηκε στην αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 με το 2012.
Η ανάλυση των ετήσιων μεταβολών μηνός Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση µε τον Σεπτέμβριο 2013 δείχνει ότι η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 5,1% οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 5,7%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 2,1%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: μη μεταλλικών ορυκτών, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούµενων, ημιρυµουλκούμενων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 15,2%.
– Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 3,2 %.
Από την ανάλυση των μέσων μεταβολών περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση µε την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013 δείχνει ότι η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 3,4% οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 0,1%.
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 0,4%.
– Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 13,4%.
– Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 1,1%.
Avantipopolo.gr