ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΗΕ ΑΠΟΣΙΩΠΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

974730 770806099634035 1545213380 n

 Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

 H έκθεση του Ανώτατου Επιτρόπου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (HCDH) αποσιωπεί τα σοβαρά προβλήματα του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας δήλωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σ΄ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε στο site του.

 «Τα σοβαρά προβλήματα του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας εκ νέου έχουν αγνοηθεί. Το έγγραφο δεν αναφέρει ούτε λέξη για τη μείωση του ρώσικου στοιχείου στην εκπαίδευση,για την απαγόρευση κάποιων μεθοδολογικών έργων για εκπαιδευτικούς,για τις πολυάριθμες απειλές κατά των ιερέων και την κατοχή των εκκλησιών που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησίας Ουκρανίας δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Μόσχας » αναφέρει το ανακοινωθέν.

 Υπό την πίεση των γεγονότων το HCDH αποπειράθηκε να εμφανιστεί ώς αντικειμενικό και να αναδείξει μόνο τις περιπτώσεις εκείνες που αποτελούν κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον ουκρανικό στρατό και τις ουκρανικές αρχές υποστηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

 «Πρόκειται πρωταρχικά για μαζικές απαγωγές ,συλλήψεις,σεξουαλικές κακοποιήσεις ,βασανιστήρια και δολοφονίες » τονίζει το δελτίο τύπου της ρωσικής διπλωματίας.

 «Αναλαμβάνουμε δράση από τις πληροφορίες και ανοίγουμε ποινικές διαδικασίες.Ελπίζουμε ότι η Αποστολή παρατήρησης θα παρακολουθήσει προσεκτικά την διεξαγωγή της έρευνας. Οι ένοχοι δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι» υπογραμμίζει το Υπ.Εξ της Ρωσίας.

 Στις 20 Νοεμβρίου η Αποστολή Παρατήρησης του Ανώατατου Επιτρόπου του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου δημοσίευσε την 7η κατά σειράν έκθεσή της για την Ουκρανία που καλύπτει την περίοδο από την 17η Σεπτέμβρη έως και 31 Οκτώβρη. (RIA Novosti 21/11/14)

dimpenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ