«Γονάτισε» και ο Ρέντσι μπροστά στον Σίσι

ΣΙΣΙO επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι χαιρέτισε σήμερα την Αίγυπτο του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ως μία «στρατηγική σύμμαχο», ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την εδραίωση του πρόεδρου της Αιγύπτου στη διεθνή σκηνή.

«Η Ιταλία ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι η Μεσόγειος δεν θα αποτελεί τα σύνορα, αλλά την καρδιά της Ευρώπης και ότι η Αίγυπτος πρέπει να θεωρείται ως στρατηγική σύμμαχος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής» δήλωσε ο Ρέντσι κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου.

Οι δύο χώρες αναμένεται να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στο θέμα της μάχης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μέσω της διεξαγωγής ετήσιων συνόδων ενώ μία επίσκεψη Ιταλών εργοληπτών αναμένεται το 2015, προσέθεσε ο ίδιος χωρίς να αναφερθεί στο ζήτημα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο.

Ο Σίσι θα συναντήσει αύριο Ιταλούς επιχειρηματίες προτού συνεχίσει το ταξίδι του προς το Παρίσι στο πλαίσιο της πρώτης του περιοδείας στην Ευρώπη μετά την εκλογή του το Μάιο με το 96% των ψήφων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Αιγύπτου διαβεβαίωσε ότι η χώρα του εργάζεται προκειμένου να απλοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες με στόχο να καταστήσει ευκολότερες τις ξένες επενδύσεις στην χώρα του.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης στο θέμα της μετανάστευσης και της αναρχίας στη Λιβύη, απ’ όπου προέρχεται το 97% των επίδοξων μεταναστών που καταλήγουν στα ιταλικά παράλια.

«Είναι προφανές ότι εάν επιτύχουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στην περιοχή, θα είναι για εμάς ευκολότερο να σταθεροποιήσουμε τη μετανάστευση» δήλωσε ο Ρέντσι αποκαλύπτοντας ότι η Ιταλία έχει υποδεχθεί 150.000 μετανάστες αυτόν τον χρόνο, ενώ από την πλευρά της η Αίγυπτος φιλοξενεί «5 εκατομμύρια πρόσφυγες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ