Τραπεζα χρηματοδοτει με ρατσιστικά κριτήρια και το κράτος την αφήνει να λειτουργεί!

wpid 20141125103720

Από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έστειλε στην τουρκική τράπεζα Ziraat Bank, η οποία έχει έδρα την Κομοτηνή, 2,5 περίπου δισ. ευρώ για την παροχή στεγαστικών, επιχειρηματικών δανείων και αγοράς γης, με επιτόκιο 2,5-3% μόνο σε επιλεγμένους μουσουλμάνους της Θράκης, για να αγοράσουν «φιλέτα», σπίτια και οικόπεδα, αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις, που έκλεισαν λόγω της κρίσης σε ολόκληρη τη Θράκη.
Την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες, δέσμιες των εντολών της τρόικα, και ιδιαίτερα των δεσμεύσεων από την ΕΚΤ, δίνουν ελάχιστα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια στην ακριτική αυτή περιοχή με επιτόκιο 8-12%.
Η παροχή των δανείων από την τουρκική τράπεζα γίνεται με καθαρά πολιτικά κριτήρια και δίνονται σε μουσουλμάνους της Θράκης, που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι. Είναι προστατευόμενοι του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και ήδη εγκαθίστανται στα ωραιότερα σημεία, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κομοτηνή και Ξάνθη, αγοράζουν εκτεταμένες περιοχές «φιλέτα» 8, 10 ή και 12 στρεμμάτων η καθεμία (προφανώς όχι για να χτίσουν σπίτι) και αποκτούν κυριολεκτικά με ένα «κομμάτι ψωμί» μαγαζιά βιοτεχνίες και μικροεπιχειρήσεις, που ξεπουλάνε οι Έλληνες της Θράκης λόγω κρίσης, αν δεν τα έχουν χάσει ήδη σε πλειστηριασμούς.
Την περασμένη εβδομάδα, ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών της Κομοτηνής άναψε το «κόκκινο φως» για τη θρακική γη, που περνάει στα χέρια των μουσουλμάνων της περιοχής (οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται «Τούρκοι»). Αποκάλυψε την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου της Άγκυρας να βρεθεί στη Θράκη, μέσω των τραπεζικών δανείων που δίνει για εκτεταμένες αγορές γης από μουσουλμάνους, που θα περάσει τελικά στα χέρια της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ