Φανατικός κι επικίνδυνος ο ιμάμης που κήρυττε υπέρ του Ισλαμικού κράτους

ΙΜΑΜΗΣ«Η μεγάλη μαύρη σημαία του ισλαμικού κράτους θα ανυψωθεί πρώτα στη Βουλγαρία», αυτό κήρυττε ο ιμάμης στο τζαμί Αμπού Μπεκίρ στην πόλη Παζαρτζίκ της Βουλγαρίας.

Ο αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Μπόρισλαβ Σαράφοφ, είπε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 46 έρευνες οικιών, 23 από τις οποίες στο Παζαρτζίκ και 13 στο Πλοβντίβ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν 26, με κράτηση 24 ωρών, ενώ σε επτά άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κήρυγμα τρομοκρατικού περιεχομένου υπέρ του ισλαμικού κράτους και την προσέλκυση οπαδών- τζιχαντιστών, για πρόσληψη από την τρομοκρατική ομάδα του ισλαμικού κράτους. Οι κατηγορίες βαρύνουν, κυρίως τον ιμάμη του τζαμιού, Αχμέτ Μούσα Αχμέτ.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των υπόπτων κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα «διαφημιστικού» υλικού για προπαγάνδα υπέρ του «ισλαμικού κράτους», σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, αυτοκόλλητα, μπρελόκ και πολλά άλλα με το λογότυπο του ‘ισλαμικού κράτους’. Επίσης, στα αυτοκίνητα των υπόπτων είχε επικολληθεί η μαύρη σημαία του ‘ισλαμικού κράτους’.

Στο τζαμί των Τούρκων της Βουλγαρίας, Αμπού Μπεκίρ, ο ιμάμης σε κήρυγμά του είχε ανακηρυχθεί ο ηγέτης των τζιχαντιστών στη Βουλγαρία και είχε δηλώσει δημόσια ότι η πρώτη χώρα που θα ανυψώσει την σημαία του «ισλαμικού κράτους» τα Βαλκάνια θα είναι η Βουλγαρία, σύμφωνα με τον Σαράφοφ. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ