Ο Στρατός της Συρίας απελευθέρωσε την Χριστιανική πόλη Al Qaryatayn από το ISIS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1401712129Ο Στρατός της Συρίας απελευθέρωσε την χριστιανική πόλη Al Qaryatayan από το ISIS
που βρίσκεται στα νότια της επαρχίας του Χόμς, όπως αναφέρει το RIA Novosti.
Τα κυβερνητικά στρατεύματα υποστηριζόμενα από τις παραστρατιωτικές ομάδες  κατάφεραν να απελευθερώσουν από τους αντάρτες την πόλη και τους οικισμούς γύρω από αυτήν..


Σύμφωνα με το πρακτορείο SANA, “κατεστράφησαν οι  τελευταίες ομάδες των ανταρτών στα  Ανατολικά  και νότια προάστια”,  σύμφωνα με αναφορές του TASS. Στην κεντρική πλατεία της πόλης ύψωσαν την Εθνική σημαία της Συρίας.
Ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας συνεχίζει να ωθεί τους μαχητές του “ισλαμικού κράτους” στα ανατολικά της Χωράς προς τους οικισμούς  Nasir και προς το Fairy
Από τον αέρα, τα στρατεύματα του εδάφους υποστηρίζονται  από ελικόπτερα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο  SANA,  οι τρομοκράτες υπέστησαν σημαντικές απώλειες στις μάχες στην  πόλη, που βρίσκεται στη διασταύρωση των δρόμων για την Χομς, Παλμύρα και τη Δαμασκό. Η  κατάληψη των  αμυντικών  γραμμών από τον Βορρά  και τον Νότο μετά την επικράτηση  του ελέγχου των στρατηγικών υψών  El visado και Jabal al-Rumaila αποφάσισαν την έκβαση της μάχης.
Στήριξη από τη Ρωσική αεροπορία
Με την  υποστήριξη της Ρωσικής αεροπορίας κατ εντολή της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας  όπως δήλωσε  ο στρατός της χώρας έκανε «μια σημαντική νίκη στον πόλεμο ενάντια στις συμμορίες των τρομοκρατών». Αυτό αναφέρεται σε μια δήλωση σήμερα από  το  πρακτορείο ειδήσεων SANA  σε σχέση με το  ανακοινωθέν της εντολής των οπλισμένων δυνάμεων της Συρίας.
Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι αυτή η επιτυχία του συριακού στρατού κατάφερε να επιτύχει “με την υποστήριξη  από τη ρωσική αεροπορία και την αεροπορία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας”.
«Το αποτέλεσμα της επιχείρησης,  χαρακτηρίστηκε από την ακρίβεια και την ταχύτητα με την οποία  επιτεύχθηκε  ο  έλεγχος του  al-Qaryatayn και των  γειτονικών οικισμών . Οι τρομοκράτες από τη οργάνωση  του «Ισλαμικού κράτους» υπέστησαν σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό αφού προηγουμένως είχαν καταφέρει   να τους αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και να  καταλάβουν  τα ύψη της περιοχής», — όπως αναφέρεται στη δήλωση.  
Η στρατιγική σημασία της απελευθέρωσης της πόλης  Al Qaryatayan

Τη στρατηγική σημασία για την απελευθέρωση της πόλης  Al Qaryatayn της   Συρίας, εξήγησε η στρατιωτική διοίκηση. Η πόλη αυτή βρίσκεται σε σταυροδρόμι στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Rif Dimashq  και στο νοτιο-ανατολικό  όριο της επαρχίας Χομς, σύμφωνα με το ανακοινωθέν. Η απελευθέρωση της θα εξασφαλίσει τη ασφάλεια των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου στη περιοχή, όπως αναφέρει η δήλωση.

Επιπλέον, έκλεισε  το πέρασμα μεταξύ της Ερήμου της Συρίας  και  της ορεινής περιοχής Kalyamun. «Αυτή η νέα επιτυχία απεικονίζει την αυξανόμενη δυνατότητα  των  αγωνιστών  του Στρατού της Συρίας  και των παραστρατιωτικών ομάδων να συνεχίσουν  τον αγώνα κατά των τρομοκρατών σε όλες τις περιοχές της Συρίας, να συντρίψουν συμμορία τους και να επιστρέψουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλες τις γωνιές της πατρίδας», – αναφέρεται στο έγγραφο.
Μετά τη Απελευθέρωση της Παλμύρα 
Η  νίκη στο Al-Caryateyn ακολούθησε  μία εβδομάδα μετά που ο κυβερνητικός στρατός και  οι παραστρατιωτικές ομάδες  της  Συρίας  με τη βοήθεια των Ρωσικών αεροσκαφών  νίκησαν  τις συμμορίες του ISIS στην αρχαία πόλη της Παλμύρα που είναι 215 χιλιόμετρα από την Δαμασκό.
Στις 27 Μαρτίου ο Κυβερνητικός στρατός  κατάφερε να ελευθερώσει επιτέλους την Παλμύρα που ήταν στα χέρια των τρομοκρατών  του ισλαμικού κράτους από τον Μάη του 2015. Η κατάληψη της πόλης από τα Συριακά στρατεύματα υποστηρίχθηκε από την Ρωσική αεροπορία.
Ας σημειωθεί ότι  η Παλμύρα είναι ένα από τα 6 μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στο έδαφος της Συρίας και ήταν στα χέρια των τρομοκρατών από το τέλος του Μάη του 2015.  Χθες ο πολέμαρχος της ομάδας της πολιτοφυλακής  “Γεράκια της Ερήμου “ εξέφρασε την Ευγνωμοσύνη του στη Ρωσία και προσωπικά στον Πρόεδρο της Ρωσίας τον  Vladimr Putin.
http://www.fondsk.ru/
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xoLUJYK1ngU]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ