ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Μήνυμα προς τις ΗΠΑ: NΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imagehandler-ashx1Μήνυμα προς τις ΗΠΑ και έκκληση να δοθεί ένα τέλος στο Ισλαμικό Κράτος..
ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, έστειλε χθες Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κύριος Παυλόπουλος είχε συνάντηση σήμερα με την πρόεδρο του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Κέρι Κένεντι, η οποία συνοδευόταν στο Προεδρικό Μέγαρο από την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «οι πρόσφυγες δεν έφυγαν αναζητώντας την μοίρα τους σε άλλες Χώρες της Ευρώπης. Έφυγαν γιατί υπήρχε ο πόλεμος. Άρα, η δικαίωσή τους δεν σημαίνει απλώς να τους παράσχουμε φιλοξενία εδώ. Είναι να τους εξασφαλίσουμε τις εστίες τους, τις οποίες τις στερήθηκαν χωρίς τη θέλησή τους».
Παράλληλα υποστήριξε ότι «αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα που πρέπει όλη η κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες να το αντιληφθεί το συντομότερο δυνατό».
Από την πλευρά της, η κ. Κένεντι, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την συνάντηση, εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και υπενθύμισε το πόσο αγαπούσε ο πατέρας της τον ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες, διότι εφηύραν τη Δημοκρατία.
«Πραγματικά, είχε ως σύνθημα στην ίδια του την ζωή τα λόγια του Αισχύλου: Δηλαδή ήθελε να επικρατήσει η ευγένεια στον κόσμο, να καθυποτάξουμε την αγριότητα του ανθρώπου. Και αυτό επιδιώκουμε να πράξουμε μέσω του Ιδρύματος και γι’ αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε εδώ, στην Ελλάδα σήμερα» τόνισε η κ. Κένεντι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ