Έρευνα: Όσο μεγαλύτερο είναι το smartphone, τόσο περισσότερο ασχολούμαστε με αυτό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kinita
Μια έρευνα στις Η.Π.Α, από την εταιρεία AppOptix, έδειξε πως όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη του smartphone τόσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε σε αυτό. Το δείγμα της έρευνας προέρχεται από 4.000 χρήστες μέσα σε ολόκληρο το 2017 με τα αποτελέσματα αναφορικά με το μέγεθος της οθόνης να εντυπωσιάζουν.

Πιο αναλυτικά, τα smartphones ήταν διαχωρισμένα σε τέσσερις κατηγορίες. Πρώτα ήταν τα smartphones με οθόνη μικρότερη των 4.5 ιντσών, μετά αυτά που ήταν μεταξύ 4.5 και 5, έπειτα μεταξύ των 5 και 5.5 ιντσών και τέλος τα smartphone με οθόνη πάνω από 5.5 ίντσες. Η έρευνα, να σημειώσουμε, πως αφορούσε τα Android smartphone στις Η.Π.Α.
Στη συνέχεια βλέπουμε πως η μέση χρήση του smartphone την ημέρα, φτάνει τις 4 ώρες, με τον κάτοχό του να καταναλώνει στο διαδίκτυο κατά μέσο όρο 743MB (η χρήση αφορά Wi-Fi και data), ενώ χρησιμοποιεί περίπου 131 φορές τις εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες. Εντυπωσιακό είναι πως αυτοί οι αριθμοί θα αλλάξουν με ανοδική πορεία αναφορικά με το έτος που διανύουμε.
pinakas smartphone
Το κυρίως νόημα της έρευνας, πηγάζει από το μέγεθος της οθόνης του smartphone και η χρήση που γίνεται τόσο στον αριθμό των εφαρμογών αλλά και στις ώρες που ξοδεύουμε χρησιμοποιώντας τα, καθώς και τον αριθμό των MB που καταναλώνει ο χρήστης κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.
Βλέπουμε πως όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη τόσο μεγαλύτερα είναι και τα νούμερα. Κάτι τέτοιο είναι λογικό γιατί κάποιος που θα επενδύσει σε smartphone με μεγάλη οθόνη, υποδεικνύει πως θα ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο κινητό του και θέλει κάθε τι που κάνει με αυτό να το κάνει άνετα μιας και το χρησιμοποιεί συνεχώς.
Έπειτα, παρατηρούμε το πως ξοδεύει τις ώρες που χειρίζεται το smartphone ο κάθε χρήστης, με την πλειοψηφία να βρίσκεται στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, να επικοινωνεί, να ασχολείται με video games ενώ σαν τελευταία του ασχολία να είναι να ενημερώνεται για τα νέα της ημέρας, τον καιρό και τα αθλητικά δρώμενα.
Κλείνοντας, η έρευνα αναφέρει ότι οι γυναίκες ασχολούνται με το κινητό τους περισσότερες ώρες από τους άντρες ενώ οι ηλικίες που αφιερώνουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο να ασχολούνται με το smartphone τους είναι αυτές κάτω των 25 ετών και τις λιγότερες όσοι είναι πάνω από 45 ετών.
pinakas smartphone1
[techblog.gr]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ