Γερμανία: Η μεγαλύτερη βουτιά της δεκαετίας για τη βιομηχανική παραγωγή

Τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας και περισσότερο σημείωσε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο, υπογραμμίζοντας την αδυναμία της μεταποίησης που επιβαρύνει τη συνολική ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σύμφωνα με το Reuters και τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, η βιομηχανική παραγωγή έκανε βουτιά 3,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, έναντι πρόβλεψης για αρνητική κίνηση κατά 0,2%. Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 6,8%.

Το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκε σε άνοδο 1,2% από 1,1% προηγουμένως.

Τα εμπορικά στοιχεία έδειξαν ότι οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 0,7% τον Δεκέμβριο.

Οι εγχώριες παραγγελίες κινήθηκαν ανοδικά κατά 1,4% ενώ οι διεθνείς διολίσθησαν κατά 4,5%, σε μηνιαία βάση. Οι νέες παραγγελίες από την ευρωζώνη κατέγραψαν πτώση 13,9%.

«Αναμένουμε ότι η οικονομία έχει φτάσει στο χαμηλό σημείο της και περιμένουμε ότι η δυναμική θα ανεβάσει ρυθμό το 2020. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία για σημαντική ανάκαμψη», σημειώνουν οικονομολόγοι του Bloomberg.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ