Θα το υπενθυμίζουμε καθημερινά στα μετανοημένα -ορθότερα τρομαγμένα- παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού: Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλαγε από το 2016 για ευρωομόλογο και τον λοιδωρούσαν.
Τώρα που τα παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού, τρομαγμένα από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, τρέχουν και δε φτάνουν να φωνάζουν «ευρωομόλογο», θα τους υπενθυμίζουμε. Είτε το θέλουν είτε όχι, ο πρώτος -στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα- που μίλησε για την ανάγκη ευρωομολόγου ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Στις 19 Ιανουαρίου του 2016, επισκεπτόμενος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Μάριο Ντράγκι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φρανκφούρτη, του είχε τονίσει ότι χωρίς ευρωομόλογο η Ευρωζώνη δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες οικονομικές κρίσεις. Τότε ο Ντράγκι, παρόντος του Γιάννη Στουρνάρα, του είχε πει ότι αντιδρούν οι Γερμανοί. Πράγμα που συμβαίνει και σήμερα. Να θυμηθούμε ότι τότε τα τρομαγμένα σήμερα παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού, με εμπροσθοφυλακή το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον χλεύαζαν. Τώρα τι να πουν; Κάνουν πως δεν θυμούνται την απόλυτη δικαίωση του Προκόπη Παυλόπουλου.
Εμείς θα επιμένουμε. Θέλουν δε θέλουν ο ελληνικός λαός θα μαθαίνει καθημερινά τι έπραξε ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και επιπλέον θα κάνουν τη σύγκριση με την διάδοχό του κα Σακελλαροπούλου. Η οποία αντί να βγει μπροστά στη γραμμή Παυλόπουλου, αρκείται να αμφισβητεί το Έθνος και την Ορθοδοξία και να αποκαλεί τον τουρκικό ζυγό «οθωμανικό δεσποτισμό».
Κύριε Μητσοτάκη, μπορεί να αντικαταστήσατε τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Το έργο του όμως όχι μόνο δεν θα το σβήσετε, εσείς και τα φερέφωνά σας, αλλά θα γίνεται κάθε μέρα και πιο χτυπητό. Όπως και η απουσία του.
Υ.Γ. Για του λόγου το ασφαλές παραθέτουμε ξανά τι είπε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ντράγκι, 19.1.2016: «Πρέπει να θεσμοθετηθεί η έκδοση ευρωομολόγου έτσι ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια για να καταστεί επιτέλους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματική κεντρική τράπεζα και να έχει όλες τις δυνατότητες που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίζει ευχερέστερα και αποτελεσματικότερα τις μεγάλες κρίσεις που υπάρχουν και που δεν πρόκειται να τελειώσουν».Επίσης παραθέτουμε απόσπασμα της ομιλίας του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας στο Παγκόσμιο Συνέδριο του City University of London, στις 10 Νοεμβρίου 2017, όπου ειδικότερα είχε τονίσει ότι η ΕΚΤ πρέπει να εφοδιασθεί με τα μέσα που της επιτρέπουν «ν’ αντιμετωπίσει την άκρως επικίνδυνη κρίση χρέους, που εκδηλώνεται απειλητικά στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Στο σημείο αυτό είναι ανάγκη να επισημανθεί ότι, δίχως την θεσμοθέτηση ενός είδους κατάλληλου «ευρωομόλογου», η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στην αποστολή της για την αντιμετώπιση της προαναφερόμενης κρίσης χρέους και, συνακόλουθα, στην αποστολή της για την δημιουργία προϋποθέσεων πραγματικής και βιώσιμης ανάπτυξης κυρίως εντός Ευρωζώνης».