Ο ήρωας αρχαιολόγος που αποκεφάλισαν οι ισλαμιστές μετά από φρικτά βασανιστήρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα οστά  του ηρωικού Σύρου αρχαιολόγου και διευθυντή του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου της Παλμύρας, Χάλεντ Άσαντ (Khaled Al-Asaad), βρέθηκαν στην περιοχή την Κυριακή. Βασανίστηκε επί ημέρες και αποκεφαλίστηκε από το ισλαμικό κράτος για να αποκαλύψει που είχε φυγαδεύσει τις αρχαιότητες.

Ο Al-Asaad βοήθησε στην εκκένωση του μουσείου της πόλης πριν από την κατάληψη της από του ISIS,  αλλά ο ίδιος συνελήφθη από τους ισλαμοφασίστες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στη συνέχεια βασανίστηκε σε μια προσπάθεια να τον κάνουν να αποκαλύψει τη θέση των αρχαίων αντικειμένων που είχε φυγαδεύσει για να μην πέσουν στα νύχια των ισλαμιστών. Δολοφονήθηκε στο Tadmur στις 18 Αυγούστου 2015 σε ηλικία 83 ετών.

Οι New York Times έγραψαν σχετικά: Αφού τον κράτησαν για εβδομάδες, οι τζιχαντιστές τον έσυραν την Τρίτη σε μια δημόσια πλατεία όπου ένας μασκοφόρος μαχαιροβγάλτης του έκοψε το κεφάλι του μπροστά στο πλήθος, ανέφεραν οι συγγενείς του Asaad. Στη συνέχεια, το εμποτισμένο με το αίμα σώμα του αιωρήθηκε με κόκκινο σπάγγο από τους καρπούς του από ένα φανάρι, το κεφάλι του ακουμπά στο έδαφος μεταξύ των ποδιών του, τα γυαλιά του ακόμα αχνισμένα, σύμφωνα με μια φωτογραφία που διανεμήθηκε στα κοινωνικά μέσα από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους

Στις 18 Αυγούστου 2015 αποκεφαλίστηκε στην Παλμύρα από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει που είχε κρύψει αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή προκειμένου να τα προστατέψει από τους τζιχαντιστές.

Τώρα, μπορεί επιτέλους να αναπαυθεί εν ειρήνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ