Δύο κόμματα χρωστούν 600 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος πληρώνει τη λυπητερή;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της “Κυριακάτικης Δημοκρατίας”, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι τα δυο πιο υπερχρεωμένα κόμματα στην Ευρώπη, αφού το χρέος τους ανέρχεται συνολικά σε εξακόσια εκατομμύρια ευρώ. Η είδηση, όπως ήταν αναμενόμενο, απασχόλησε ελάχιστα μέσα, κυρίως έντυπα της αντιπολίτευσης. Τα υπόλοιπα μέσα δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Προφανώς έκριναν ότι δεν είναι σημαντική η είδηση.

Η είδηση όμως δεν φαίνεται να απασχολεί ούτε τη Δικαιοσύνη.

Ουδείς εισαγγελέας για παράδειγμα ερευνά το γεγονός ότι αντί να μειώνεται το χρέος συνεχώς αυξάνεται. Ότι δηλαδή πρακτικά τα δύο κόμματα παράγουν χρέος αντί να το εξοφλούν.

Ούτε απασχολεί κανέναν ιδιαίτερα το πως δόθηκαν τα δάνεια αυτά, ενώ υπάρχει σαφής και συνεχιζόμενη άνοδος του χρέους, ούτε το πως θα αποπληρωθούν. Τουναντίον μάλιστα, τα εμπλεκόμενα στελέχη των μεγαλοτραπεζών βρίσκονται στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας το ακαταδίωκτο!

Όπως βέβαια κανέναν δεν έχουν απασχολήσει οι κρατικές επιχορηγήσεις που λαμβάνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ το χρέος τους διογκώνεται.

Για να μη μιλήσουμε για την άνιση μεταχείριση άλλων κατηγοριών με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Όλοι για παράδειγμα γνωρίζουμε τι μεταχείριση έχει από την πολιτεία ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό που δεν εξυπηρετεί τα δάνεια του…

Εν τέλει, το μόνο για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι το ποιος πληρώνει τη λυπητερή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ