Eurobasket 1987: Σαρτζετάκης, Παπανδρέου και Μητσοτακης ολοι μαζί παρακολουθούν τα παλικάρια της εθνικής να κατατροπώνουν τους Σοβιετικούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολιτική ηγεσία του τόπου ενωμένη παρακολουθεί τον αγώνα της εθνικής οπου η Εθνική Ελλαδος κατατρόπωσε την Σοβιετικη Ενωση και κέρδισε το Eurobasket.

Ήταν 14 Ιουνίου του 1987, όταν η ομάδα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα, του Χριστοδούλου και των άλλων παιδιών (όπως έλεγε και το γνωστό σύνθημα) οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης και όλους τους Έλληνες στα ουράνια.

«Τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά. Πραγματικά είμαστε τόσο κοντά. Η πρόκριση στα χέρια αυτού του τίμιου γίγαντα… 102-101… και μόνο τέσσερα δευτερόλεπτα. 103-101. Βάλτερς, στον Γιοβάισα, θέλει προσοχή… η μπάλα έξω, είναι το τέλος. Η ελληνική ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης…».

Σαν σημερα η Ελλάδα έγραψε ιστορία: Η ιστορική νίκη στο Eurobasket του 1987

Ποιος ξεχνά την απίστευτη περιγραφή του αξέχαστου Φίλιππου Συρίγου, όταν ο Αργύρης Καμπούρης με περισσή ψυχραιμία σήκωνε ένα ολόκληρο έθνος στις πλάτες του και υπέγραψε την επιτυχία, που αποτέλεσε την αφετηρία για όλα όσα χάρισε το μπάσκετ στην Ελλάδα τα χρόνια που ακολούθησαν;

Για του λόγου το αληθές, στα έξι μετάλλια που είχε κατακτήσει το ελληνικό μπάσκετ σε εθνικό επίπεδο μέχρι εκείνη τη βραδιά, προστέθηκαν έκτοτε άλλα 34, αλλά κι αμέτρητες επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ