Πλεύρης: Ορατός ο κίνδυνος πίεσης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ίδιο έργο θεατές φαίνεται πως θα βρεθούμε και αυτόν τον χειμώνα. Υστερα από πολλές εβδομάδες ολιγωρίας και εφησυχασμού, τελικά χθες ο Θάνος Πλεύρης αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ο κίνδυνος πίεσης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ορατός. Ωστόσο, για ακόμα μία φορά οι προτάσεις που εξήγγειλε μυρίζουν νεοφιλελεύθερη ναφθαλίνη και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν ουσιαστική στήριξη της δημόσιας υγείας.

Εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες οι ιώσεις «σαρώνουν» τον πληθυσμό, με αποτέλεσμα οι εφημερίες όχι μόνο στα παιδιατρικά, αλλά και στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης να μοιάζουν με ταινία τρόμου. Ωστόσο, για τον υπουργό Υγείας τα πράγματα είναι ελεγχόμενα και τα νοσοκομεία θα αντέξουν.

Προφανώς, ο Θάνος Πλεύρης δεν είχε πληροφορηθεί πως το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες, δηλαδή, προτού δώσει τη συνέντευξη, το «Αττικόν» στη γενική εφημερία πλημμύρισε από ράντσα ούτε φυσικά θυμόταν πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευαγγελισμός έστειλε περιστατικά σε γύρω νοσοκομεία λόγω έλλειψης γιατρών.

Ο υπουργός, ωστόσο, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως η έξαρση των λοιμώξεων του αναπνευστικού θα φέρει μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία. Η λύση, φυσικά, που πρότεινε είναι η γνωστή και μη αποδοτική που επιστράτευσε και πέρυσι τον χειμώνα: η στήριξη των νοσοκομείων με ιδιώτες γιατρούς!

Ο ίδιος, μάλιστα, έσπευσε να επαναφέρει τον κόσμο στην… πραγματικότητα, κουνώντας του και το δάχτυλο. «Οταν σε μια εφημερία έρχονται 800 άτομα, θα υπάρξουν και ράντσα και ταλαιπωρία, δυστυχώς» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, καλώντας τον κόσμο να αποδεχτεί πως τα πράγματα έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα παραμείνουν.

«Δεν λέω ότι πάντα υπήρχαν ράντσα για να το δικαιολογήσω. Δεν πρέπει να υπάρχουν. Ράντσα κάθε νοσοκομείο αναπτύσσει στην εφημερία. Το θέμα είναι, όταν τελειώνει η εφημερία, να πηγαίνει ο κόσμος σε κανονικές κλίνες» προσέθεσε.

Οσον αφορά τα παιδιατρικά νοσοκομεία και, δη, τις παιδιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας, ο Θάνος Πλεύρης έβαλε ταφόπλακα στις σκέψεις για ανάπτυξη περισσότερων κλινών, λέγοντας πως το βάρος θα πέσει στις γρήγορες διακομιδές των παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ