Στις 29 Σεπτεμβρίου 2025, λίγο μετά την αναχώρησή του από το Τζιμπουτί με προορισμό τον Κόλπο του Άντεν
το ολλανδικό φορτηγό πλοίο MV Minervagracht υπέστη σοβαρές ζημιές από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη από τους αντάρτες Χούθι, αναγκάζοντας το πλήρωμά του να εγκαταλείψει το πλοίο.
Διασώθηκαν από φρεγάτες της επιχείρησης ASPIDES της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2024 για την προστασία της θαλάσσιας κυκλοφορίας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Έκτοτε, κανένα άλλο πλοίο δεν έχει δεχθεί επίθεση από τους Χούθι.
Η δραστηριότητα των ανταρτών της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν μειώθηκε σημαντικά το 2025, με καταγεγραμμένα «πενήντα περιστατικά», συμπεριλαμβανομένης «της ανίχνευσης εναέριων μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή πυραύλων, της αναχαίτισης πυρομαχικών με στρατιωτικά μέσα, καθώς και επιθέσεων σε πλοία ή σε ισραηλινό έδαφος».
Ωστόσο, όπως και το 2024 με τα MV Rubymar και Tutor, οι Χούθι κατάφεραν να βυθίσουν δύο εμπορικά πλοία, συγκεκριμένα το Magic Seas και το Eternity C, διεξάγοντας επιθέσεις κορεσμού που περιλάμβαναν εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιφανείας, βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και λέμβους με κομάντος οπλισμένους με εκτοξευτές πυραύλων.
Τουλάχιστον δύο λόγοι μπορούν να προταθούν για να εξηγήσουν αυτή τη μείωση της δραστηριότητας.
Η αμερικανική επιχείρηση Rough Rider, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2025, πιθανότατα συνέβαλε στην υποβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των Χούθι, με το Πεντάγωνο να αναφέρει την καταστροφή περισσότερων από 800 στόχων μετά από σαράντα πέντε ημέρες αεροπορικών επιδρομών.
Και στη συνέχεια, το πιο σημαντικό, η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Σαρμ ελ-Σέιχ τον Οκτώβριο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς οδήγησε τους αντάρτες της Υεμένης να αναστείλουν τις επιχειρήσεις τους κατά του εβραϊκού κράτους και να άρουν τον θαλάσσιο αποκλεισμό τους στην Ερυθρά Θάλασσα.
Τούτου λεχθέντος, στις 23 Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να παρατείνει την επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η φρεγάτα «Ύδρα» (τύπου MEKO) του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα συμμετέχοντας ενεργά στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες».
«Στο πλαίσιο αυτής της παράτασης, το Συμβούλιο ενέκρινε ένα ποσό οικονομικής αναφοράς σχεδόν 15 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των κοινών εξόδων της επιχείρησης για την περίοδο από 1 Μαρτίου 2026 έως 28 Φεβρουαρίου 2027.
Μια περαιτέρω στρατηγική αναθεώρηση της επιχείρησης θα διεξαχθεί το 2026/27», δήλωσε η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δελτίο τύπου. «Η απόφαση αυτή καταδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της ΕΕ για τη θαλάσσια ασφάλεια, την περιφερειακή σταθερότητα και την προστασία των παγκόσμιων εμπορικών ροών», πρόσθεσε.
Η επέκταση της Επιχείρησης ‘Ασπίδες’ είναι λογική δεδομένης της εύθραυστης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Αφενός, η έκβαση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς παραμένει αβέβαιη, και αφετέρου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράν.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους Χούθι να επαναλάβουν τις επιχειρήσεις τους, αφού, «πιθανότατα εξακολουθούν να κατέχουν ένα σημαντικό απόθεμα πυρομαχικών, χάρη εν μέρει στην υλικοτεχνική υποστήριξη από το Ιράν».
Επιπλέον, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, οι Χούθι και οι Σομαλοί τζιχαντιστές της αλ-Σαμπάμπ έχουν ενισχύσει τους δεσμούς τους.
«Η συνεργασία με τους Σεμπάμπ δεν περιορίζεται σε συναλλακτικά πλεονεκτήματα, αποτελεί επίσης μέρος μιας στρατηγικής των Χούθι να αυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή», αναφέρει το έγγραφο.
—
