ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΧΑΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΔΙΨΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΤΟ ΗΛΙΟ. ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΔΙΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ.

chcchch

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Γονείς κόβονται για να πιούν τα διαψασμένα παιδιά τους από το αίμα τους. Άλλοι πεθαίνουν από αφυδάτωση κι άλλους τους θάβουν κάτω από τους βράχους.Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις τρομακτικές ιστορίες των κουρδόφωνων ιρακινών που έχουν διαφύγει στα βουνά για να γλιτώσουν από τους τρομοκράτες.Περίπου 6.000 με 8.000 πρόσφυγες κατάφεραν να φθάσουν στον καταυλισμό της επαρχίας Dohuk ενώ άλλοι 30000 περιπλανιούνται στο βουνό Sinjar προσπαθώντας να προσεγγίσουν το πρόχειρο καταφύγιο.

jbjbjbbj

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κουρδοβρετανής εθελόντριας Τaban Shoresh που βρίσκεται στον καταυλισμό και υποδέχεται τους νέους πρόσφυγες, οι διηγήσεις τους είναι σπαρακτικές (skynews).

IRAQ-UNREST-YAZIDIS-RELIEF
καταυλισμός στο Dohuk

“Μας είπαν φοβερές ιστορίες.Ένας άνδρας μας διηγήθηκε ότι είδε 4 παιδιά να πεθαίνουν από δίψα.Δεν υπήρχε μέρος να τα θάψουνε κι απλώς τοποθετήσανε βράχους από πάνω τους.Ένας άλλος άνδρας είπε ότι τα παιδιά ήταν τόσο αφυδατωμένα που οι γονείς έκοβαν τα χέρια τους για να δώσουν στα παιδιά να πιουν από το αίμα τους.

“Όταν αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν μετά από 12 ώρες περιπλάνηση στο προσφυγικό καταυλισμό επιβιώνουν χάρη στο νερό και το φαγητό που τους προσφέρουν οι ντόπιοι. O καταυλισμός διαθέτει μόνο 230 σκηνές δωρεά του δημάρχου του Sinjar και δεν υπάρχει καμιά άλλη υποδομή”.“O μόνος τρόπος για να γλιτώσουν αυτοί οι περίπου 30000 άνθρωποι που περιπλανώνται στο βουνό είναι με ελικόπτερα διάσωσης. Δεν έχουν ούτε νερό, ούτε φαγητό, είναι αφυδατωμένοι. Tα παούτσια τους είναι κατεστραμμένα, δεν έχουν ρούχα και είναι εκτεθειμένοι σε αυτόν τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες”.

 dimpenews

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ