ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Φωνή της Σεβαστούπολης με σημερινό της δημοσίευμα, αποκαλύπτει σύσκεψη μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων Ουκρανίας και ΗΠΑ. Οι σύμβουλοι του Πενταγώνου ενημέρωσαν την Ουκρανία να ξεκινήσει την προετοιμασία για μια ολοκληρωτική εισβολή στην Κριμαία.

59406f04d369f98e0fa71d80f41d7dd7

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Στη συνάντηση οι αμερικανοί ειδικοί , εστίασαν στις ελλείψεις του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας ιδιαίτερα σε σκάφη και άλλον τεχνικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για μια στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία.

Αποφασίστηκαν συγκεκριμένα έργα που θα ανατεθούν στην Ουκρανική πολεμική βιομηχανία. Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους δήλωσαν έτοιμοι για κάθε υποστήριξη: Θα παράσχουν στρατιωτική και τεχνική βοήθεια στον εκσυγχρονισμό των ουκρανικών πολεμικών βιομηχανιών ενώ θα μεταφέρουν στην Ουκρανία παροπλισμένα πλοία από τις Ένοπλες Δυνάμεις   Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Πολωνίας δεσμεύθηκαν να παραγγείλουν νέα σκάφη στη Γερμανία.

84627762f3420c3fc2273d90a478e255
φωτο λεπτομέρεια πολεμικού πλοίου Ουκρανίας

 Υποσχέθηκαν να καλύψουν τα έξοδα για τις νέες παραγγελίες στην ουκρανική πολεμική βιομηχανία. Ωστόσο, ο στρατιωτικός προυπολογισμός της Ουκρανίας για το επόμενο έτος ήδη περιλαβάνει ποσά για την επαναλειτουργία της ώστε μην καθυστερήσει η ναυπήγηση των νέων πλοίων ή σκαφών αλλά και του όποιου απαραίτητου εξοπλισμού.

 Μεταξύ άλλων συζητήθηκε μια νέα επιστράτευση με σκοπό τη συγκέντρωση ενός στρατεύματος της τάξης των 500.000 ή 600 000 ανδρών και μόνιμων αξιωματικών. Αυτοί θα τελούν υπό την οικονομική και τεχνική υποστήριξη αλλά και καθοδήγηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια τέτοια κινητοποίηση εκτιμάται ότι θα χρειασθεί τουλάχιστον 3 με 4 μήνες.

 Ο πληθυσμός της Ουκρανίας από δημογραφική άποψη επιτρέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου αριθμητικά στρατεύματος.

Από την άλλη, η σύσκεψη που επισημοποιεί τις φήμες αλλά και πλήθος δημοσιευμάτων ότι τελικός στόχος είναι η Κριμαία, δεν αφήνει περιθώρια για κατάπαυση του πυρός στο Donbass πριν την πλήρη εκκαθάριση του κάθε ρωσικού στοιχείου που δυνητικά θα σταθεί εμπόδιο σε μια τέτοια μεγαλεπίβολη εκστρατεία.

Ας ελπίσουμε ότι τα σενάρια αυτά θα μείνουν στις πρόβες διότι διαφορετικά όχι μόνο θα έχουμε γενικευμένο πόλεμο αλλά θα αποδειχθεί ότι οι θυσίες και οι αγώνες των νεορώσων για αυτοδιάθεση και εθνική ανεξαρτησία απλά χρησιμοποιήθηκαν από τη Μητέρα Πατρίδα ως ανάχωμα.

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ