Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Θέλουμε να σωθούμε; Πρέπει να αλλάξουμε τους θεσμούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

doc_20121009_1034413_k__________________Δεν υπάρχει δέσμευση της χώρας, ό,τι και να έχουν υπογράφει και ψηφίσει οι πολιτικοί, αν η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι κάποιες από αυτές τις υπογραφές και τους νόμους, παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα. Όμως ποια Δικαιοσύνη;

Δεν υπάρχει κατ’ αρχήν Συνταγματικό Δικαστήριο (όπως π.χ. στην Πορτογαλία και σε όλα σχεδόν τα πολιτισμένα κράτη) που θα ήταν αρμόδιο να κρίνει την συνταγματικότητα. Ταυτόχρονα η ηγεσία των δικών μας ανωτάτων δικαστηρίων, που τελικά κρίνουν σε τελευταίο βαθμό (με δύσκολη διαδικασία και έπειτα από πολλά χρόνια) την συνταγματικότητα, διορίζονται από τους υπογράψαντες ή υπογράφοντες πολιτικούς. Φαύλος κύκλος, ειδικά κατασκευασμένος από το πολιτικό κατεστημένο. Αυτόν τον φαύλο κύκλο πρέπει να σπάσουμε για να απελευθερωθούμε.

Παρεμπιπτόντως, χθες το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας, απέρριψε τη συνέχιση της μείωσης των συντάξεων, παρότι αυτό το είχαν υπογράψει με την τρόϊκα και το είχαν ψηφίσει οι πολιτικοί. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Διαφορετικά δεν υπάρχει σωτηρία αδέρφια μας. Θα μας ξεπουλήσουν πλήρως. Πρέπει να αλλάξουμε τους θεσμούς τώρα, εμείς οι πολίτες και όχι φυσικά οι ίδιοι οι πολιτικοί.

Πέτρος Χασάπης

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ