Συνέντευξη – Φωτιά : «Η Τουρκία θα πληρώσει το τίμημα της στήριξης της ISIS»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140818075244O ηγέτης της Χεζμπολλάχ ο Νασράλλα δήλωσε πως η ISID είναι ένα μια οργάνωση τέρας που απειλεί όλη την περιοχή και η οποία πρέπει οπωσδήποτε να νικηθεί. Ανέφερε πως στην ευημερία της ISID συνέβαλαν οι ΗΠΑ, οι χώρες του Κόλπου και η Τουρκία, προσθέτοντας πως και αυτές οι χώρες δεν είναι στο απυρόβλητο.
Τόνισε πως η συμμετοχή της Χεζμπολλάχ στον πόλεμο στην Συρία, δεν αίρει τα εθνικά χαρακτηριστικά της οργάνωσης, πως στο Κουσέιρ διαφύλλαξαν την ίδια τους τη χώρα και πως εμπόδισαν τις ένοπλες ομαδες να μπούνε στην βόρεια Μπεκάα και στο Χέμελ.
Ο ηγέτης της Χεζμπολλάχ είπε πως η ISID ακομη και σήμερα αποτελεί μια πολύ σοβαρή απειλή για όλη την περιοχή, η οποία αρχιζει να επηρεάζει και τα συμφέροντα των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων. Ο Νασράλλα είπε πως όλοι πρέπει να προστατεύσουν τον Λίβανο, την Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και όλη την περιοχή και πρόσθεσε πως η ISID συνιστά απειλή για σουνίτες, σιίτες, μουσουλμάνους, χριστιανούς, ντούρζι, για τους Γεζίντι, για τους Άραβες και για τους Κούρδους. Ο Νασράλλα χαρακτήρισε την ISID ως τέρας το οποίο όπως ειπε δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε φίλο και εχθρό, ανάμεσα σε σύμμαχο και εχθρό και δεν έχει κανένα περιορισμό.
Κατηγόρησε την Τουρκία
Ο Νασράλλα στην συνέντευξη κατηγόρησε την Τουρκία πως στηρίζει την ISID. Eίπε : Παντού όπου υπάρχουν πιστοί της λογικής του διαχωρισμού σε απίστους, δημιουργείται έδαφος για την ISID. Αυτό το έδαφος υπάρχει στην Ιορδανία, στην Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες του Κολπου. Όταν έρθει η ώρα κανένα από αυτά τα κράτη δεν ειναι ασφαλή ενάντια στην ISID, έστω και αν την βοήθησαν ή προσπάθησαν να επωφεληθούν από αυτήν. Η Τουρκία βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. Εντέλει η ISID δεν έπεσε με αλεξίπτωτο από τον ουρανό. Αυτούς οι μαχητές που έρχονται από κάθε μεριά του κόσμου, όλοι ξέρουν ποιά σύνορα χρησιμοποίησαν για να εισέλθουν και ποιοί τους εξασφάλισαν βοήθεια, χρήματα, όπλα και εκπαίδευση. Από την αρχή πιστέψαμε πως και οι ίδιοι θα γευτούνε το δηλητήριο τους. Αυτο το φίδι οι ίδιοι το δημιουργήσανε και τώρα στρέφεται εναντίον τους, ενάντια στους Αμερικανούς, τους Τούρκους και ενάντια στις χώρες του Κόλπου. Haber.sol.org 15/8/2014 tourkikanea – Hellasforce

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ