15/05/2021

Καταγγελία – βόμβα των εφοριακών: Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά!

IMG_0326.JPGΠάλι καλά που δεν ήρθε στα γερμανικά.. Αλλά το φορολογικό σκέλος το εχει αναλάβει το ΔΝΤ. Η Γερμανία εχει άλλες βλέψεις..
Σε μια βαρύτατη καταγγελία προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης στον ΑΝΤ1, για τους φόρους στην Ελλάδα. Όπως κατήγγειλε (χωρίς να εκπλήσσει ομως κανένα) «όχι μόνο ο ΕΝΦΙΑ αλλά πάρα πολλοί νόμοι έχουν έρθει γραμμένοι στα αγγλικά.

«Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς, όπως π.χ. ο 4174 (κώδικας φορολογικών διαδικασιών) έχει μέσα φρασεολογία και φαίνεται πως είναι μεταφρασμένος και δεν έχει καμία σχέση με κυβερνητική πραγματικότητα» τόνισε.
Δεν ειναι φυσικά η πρώτη φορα που αναφέρεται κάτι παρόμοιο, αφού και κατα το παρελθόν συνεργάτες Υπουργών και υφυπουργών που πέρασαν ή και βρίσκονται ακόμα στο Υπουργειο Οικονομικών έχουν αναφέρει πολλές φορές σε κατ’ιδιαν συνομιλίες με δημοσιογράφους οτι σε κάθε φορολογικό τα βασικά σημεία και τα ποσοστά φορολογίας έρχονταν ..από πάνω!
«Αυτό που θέλουμε να καταγγείλουμε ως εφοριακοί» ανέφερε συνεχίζοντας ο κ. Αλεξιάδης, «είναι, ότι δεν είναι δυνατόν όταν νομοθετούν κάποιοι, να νομοθετούν χωρίς να συζητάνε με τους φορείς της αγοράς, τα επιμελητήρια, τους λογιστές, τους εφοριακούς, και να κάνουν τους νόμους κάποια παρασκήνια και κάποιοι παρασύμβουλοι παχυλά αμειβόμενοι, οι οποίοι είναι και μόνιμοι –δεν αλλάζουν με τους υπουργούς που αλλάζουν- κι όταν οι νόμοι αυτοί μας οδηγούν εδώ που μας οδηγούν, κάποιοι αρχίζουν να λένε «φταίνε κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ