Εγκαταλείπει την πρεσβεία του Ισημερινου στη Βρετανία ο Ασάνζ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Julian Assange extraditionΟ ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks

Μετά απο 26 μήνες στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να φύγει “σύντομα” από το κτίριο της πρεσβείας.

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News είχε μεταδώσει νωρίτερα πως ο Ασάνζ σκέπτεται να εγκαταλείψει την πρεσβεία λόγω επιδείνωσης της υγείας του.

“Αναχωρώ σύντομα από την πρεσβεία … όμως ίσως όχι για τους λόγους που ο Τύπος του Μέρντοκ και το Sky News λένε αυτή τη στιγμή”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στην πρεσβεία του Ισημερινού, αρνούμενος όμως να αποσφαφηνίσει το σχόλιό του.

Ο Ασάνζ μίλησε στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο μιας συνέντευξης Τύπου καθισμένος δίπλα στον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνο.

Ο Πατίνο πρότεινε επίσης να αρχίσει μια διεθνής εκστρατεία για την “απελευθέρωση” του ιδρυτή του WikiLeaks, ο οποίος έχει καταφύγει από τον Ιουνίο του 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού και από τις 18 Αυγούστου του έχει χορηγηθεί “πολιτικό άσυλο”.

“Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτή την κατάσταση. Δύο χρόνια είναι απλούστατα υπερβολικά πολύ. Είναι καιρός να απελευθερώσουμε τον Τζούλιαν Ασάνζ”, δήλωσε ο επικεφαλής της ισημερινής διπλωματίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ