15/05/2021

Πόρισμα σοκ του ιατροδικαστή- Η ΔΕΗ "σκότωσε" την άτυχη γυναίκα στα Χανιά

 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας στα τέλη Ιουλίου στα Χανιά προκλήθηκε μετά από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ, εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών.
Η 56χρονη έπασχε από διπλή καρδιολογική πάθηση κι

 
εκτιμάται πως «οποιαδήποτε αιτία θα οδηγούσε σε μείωση της οξυγόνωσης της θα ήταν μοιραία για τη ζωή της».
Τι λέει ο ιατροδικαστής
«Από τη μεριά μου ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Από την πρώτη εξέταση και τα ιστολογικά στοιχεία που ερεύνησα διεπίστωσα ότι η γυναίκα έπασχε από στεφανιαία νόσο (ισχαιμική καρδιοπάθεια) καθώς και μια πνευμονολογικής αιτίας καρδιοπάθεια. Επιβεβαιώθηκε δηλαδή η αρχική μακροσκοπική διάγνωση. Σε ό,τι αφορά τώρα τη διακοπή λειτουργίας των μηχανημάτων έχω να πως το εξής. Οι προϋπάρχουσες δύο καρδιοπάθειες που είχε η γυναίκα έκαναν την καρδιά στο σύνολό της να είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε κατάσταση που θα έχει ελλιπής οξυγόνωση. Δηλαδή αν για οποιαδήποτε αιτία ελάττωναν την παροχή οξυγόνου μέσω του αίματος στην καρδιά ήταν επόμενο ότι θα επιτείνει την ίδια υπάρχουσα σοβαρή πάθηση», τονίζει ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης.
Η 56χρονη αντιμετώπιζε βαρύτατα προβλήματα υγείας και ζούσε με μηχανική υποστήριξη
«Οποιαδήποτε αιτιολογία ακόμα και η διακοπή των μηχανημάτων τεχνικής στήριξης της αναπνοής θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί αυτό που προϋπήρχε και να οδηγηθεί στον θάνατο. Αυτές οι δύο παθήσεις και ειδικά η πρώτη είχαν κάνει την καρδιά πολύ ευάλωτη ακόμα και στην απλή οξυγόνωση του αίματος και θα οδηγούσαν εύκολα στον θάνατο» συμπληρώνει ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης.
Τι είχε ανακοινώσει η ΔΕΗ
Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ είχε υποστηρίξει πως η γυναίκα δεν είχε δηλωθεί ως «ευάλωτος καταναλωτής» και ως εκ τούτου η επιχείρηση δεν γνώριζε ότι έχριζε μηχανικής υποστήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ