Την κάνουν από το χρηματιστήριο οι…επενδυτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8EFD3E8B23D72E72AE003E230B53C9C7

 
 
Αυλαία πέφτει στην περίοδο κατά την οποία το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν ο πρωταγωνιστής για τους ξένους επενδυτές, γράφει το Bloomberg.
Παρότι το ΧΑ ήταν ανάμεσα στα πρώτα σε επιδόσεις στην Ευρώπη για το 2013, ο Γενικός Δείκτης είναι πλέον ένας από τους χειρότερους,

 
σημειώνοντας πτώση 21%, με τις τράπεζες να δίνουν το έναυσμα της καθόδου. Η πτώση αυτή “ροκανίζει” τα κέρδη που σημείωσαν hedge funds όπως τα Paulson & Co και Third Point στην Αθήνα, πετυχαίνοντας αποδόσεις που πλησιάζουν το 200%, από τον Ιούνιο του 2012.
Όπως λέει ο  Peter Garnry, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Saxo Bank, οι ελληνικές αποτιμήσεις, που είναι τριπλάσιες έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης, έχουν γίνει αδικαιολόγητα ακριβές, για μία οικονομία που τώρα βγαίνει από την 6ετή ύφεση. “Οι επενδυτές κοιτάζουν τώρα αλλού στις αναδυόμενες αγορές για ευκαιρίες, καθώς οι κυρώσεις που πλήττουν τη Ρωσία, το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, διαταράσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα”, σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ