Οι κτηνοτρόφοι βάζουν μπροστά τις μηχανές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

αγροτες 1
 
 
Το συλλαλητήριο έξω από το κτίριο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή την Τετάρτη θα αποτελέσει το πρώτο «βήμα» διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων που ζητούν την άμεση πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων.
Όπως ανέφερε στο

 
ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης, την Παρασκευή, σε επίπεδο Ομοσπονδίας, οι κτηνοτρόφοι θα συνεδριάσουν στη Λάρισα και μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος είναι και η διοργάνωση κεντρικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο προκειμένου να γίνουν οι έμμεσες και άμεσες πληρωμές στους κτηνοτρόφους.
Στο μεταξύ, στάση αναμονής ενόψει της αυριανής συνεδρίασης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων, αποφάσισαν να τηρήσουν η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών και ο Πανσερραϊκός Σύλλογος Κτηνοτρόφων, όπως προέκυψε από τη σημερινή τους συνεδρίαση.
«Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το πρωί αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα δύο αυτά κρίσιμα ζητήματα και εφόσον μας ικανοποιήσουν δεν θα βγούμε στους δρόμους» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΈΝΑ Σερρών Σταύρος Δελεφέρης.
Σημειώνεται ότι, συνολικά, προβλέπονται 130 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζημίωση του 2013.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ