6/05/2021

Σκουρλέτης: Ναι σε Εκλογές- δεν θα προτείνουμε Πρόεδρο

 
συριζα
 
Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο σημερινό πολιτικό σκηνικό έχει διαμορφωθεί μια πραγματικότητα «η οποία μας λέει ότι η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν αντιστοιχεί με τους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς και, πολιτικά, είναι πλαστή» υπογράμμισε ο

 
εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, υποστηρίζοντας την ανάγκη εκλογών.
Λέμε, λοιπόν, είπε ο κ. Σκουρλέτης, ότι πολύ σωστά το Σύνταγμα επιβάλλει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, αλλά αυτές οι συναινέσεις πρέπει να προκύψουν από μια νέα Βουλή, ανανεωμένη, αναβαπτισμένη σε αυτό που λέμε «λαϊκή ετυμηγορία». Άρα, πρόσθεσε, σε αυτή τη φάση μεγαλύτερη σημασία από τα χαρακτηριστικά του προσώπου έχει η πραγματική αντιστοίχηση των συσχετισμών που υπάρχουν στην κοινωνία με την Βουλή.
Για τη στάση της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι αυτό για το οποίο κατηγορεί η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ το κάνει η ίδια για τον εαυτό της. Δηλαδή, θέλει μέσα από τη διαμόρφωση του συσχετισμού των 180 να πάρει ένα πράσινο φως για να συνεχίσει αυτή την καταστρεπτική πολιτική. Εμείς αυτό θα προσπαθήσουμε να το εμποδίσουμε. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει το πράσινο φως για να συνεχίσει να εφαρμόζει το μνημόνιο, είτε το λέει μνημόνιο, είτε το λέει αλλιώς, είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόταση για υποψήφιο πρόεδρο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι κατά την προσωπική του άποψη το κόμμα του δεν πρέπει να καταθέσει πρόταση.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο επιστροφής του κ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης διερωτήθηκε αν ο κ. Καρατζαφέρης είναι καλοδεχούμενος από τη ΝΔ μετά από όσα έχει πει για τον κ. Σαμαρά και την κυβερνητική πολιτική.
Αν τα βάλουμε κάτω, γράφουμε μια εγκυκλοπαίδεια την οποία θα βάλουμε μετά τους υπουργούς να την πουλήσουν στα τηλεπαράθυρα, είπε ο κ. Σκουρλέτης, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Καρατζαφέρης «έχει γράψει τόμους επί τόμων για τον κ. Σαμαρά και την καταστροφική πολιτική του».
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ήταν ένας άδικος νόμος, ένας νόμος που οδηγεί στη δήμευση περιουσιών και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ