ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ: Οι ισλαμιστές μακελάρηδες σφάζουν, τεμαχίζουν και καίνε ζωντανούς εκατοντάδες Χριστιανούς (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

μποκοΜαρτυρικό θάνατο είχαν 1000 τουλάχιστον Χριστιανοί, οι οποίοι είτε σφαγιάστηκαν, είτε εκτελέστηκαν, είτε τεμαχίστηκαν, είτε κάηκαν ζωντανοί από τους ισλαμιστές δολοφόνους της Μπόκο Χαράμ.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το χριστιανικό χωριό Gwoza, στη Νιγηρία και σκότωσαν τουλάχιστον 1000 Χριστιανούς. Εκτελούσαν, έσφαζαν, έκαιγαν ζωντανούς ανθρώπους, ενώ έφτασαν μέχρι στο σημείο να μαγειρεύουν τα τεμαχισμένα μέλη των θυμάτων τους.

νιγηρια

Ο εμπειρογνώμονας Adeniyi Ojutiku έλαβε από αξιόπιστη πηγή την ακόλουθη αναφορά:

«Οι τρομοκράτες αιχμαλώτισαν έναν άγνωστο αριθμό κατοίκων και σκότωσαν 997 άλλους, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, του οποίου η μητέρα ήταν μεταξύ των γυναικών που έθαψαν τα θύματα. Οι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν επίσης την κατοικία του δημάρχου, καθώς και ένα κυβερνητικό κτήριο, ενώ όρισαν δικό τους δήμαρχο. Έχουν υψώσει τις μαύρες σημαίες τους με τα αραβικά διακριτικά σε όλο το χωριό, θέλοντας να επιδείξουν ότι η περιοχή βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο τους».

νιγηρια2

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο Ojutiku έλαβε επίσης ένα τηλεφώνημα από διαφορετική πηγή στη Νιγηρία, η οποία ανέφερε ότι «το χωριό Gwoza βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Μποκό Χαράμ τις τελευταίες εννέα ημέρες».

νιγηρια3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σύμφωνα με έναν κάτοικο, ο οποίος βρισκόταν στο Μαϊντουγκούρι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η Μπόκο Χαράμ σκότωσε τον πάστορα Musa Ishaya και τουλάχιστον εννέα μέλη της Εκκλησίας τους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη, καθώς έχουν καταστραφεί οι υποδομές.

«Κάποιοι συγχωριανοί μου διέφυγαν προς τα βουνά. Μόνο ο Θεός ξέρει πώς επιβιώνουν χωρίς τροφή και νερό», τόνισε.

νιγηρια4
 
 
 
 
 
 

Οι τζιχαντιστές έκλεισαν όλες τις εξόδους από το χωριό Gwoza και πήγαν από πόρτα σε πόρτα σκοτώνοντας ανθρώπους, ανάφερε ο Ojutiku. Οι Νιγηριανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τα όπλα τους και τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας το χωριό στο έλεος των ισλαμιστών, συμπλήρωσε.

«Τώρα, τα όπλα αυτά έχουν πέσει στα χέρια της οργάνωσης», δήλωσε ο Ojutiku. «Μερικοί άνθρωποι κατόρθωσαν να δραπετεύσουν στα βουνά, όπως ακριβώς συμβαίνει στο βόρειο Ιράκ. Αλλά οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στο χωριό σφαγιάστηκαν…Μου είπαν ότι πολλοί Νιγηριανοί στρατιώτες αρνήθηκαν να πολεμήσουν εναντίον των ισλαμιστών, επειδή δεν τους αφήνουν οι σύζυγοί τους. Νιώθουν σαν να στέλνουν τους άντρες τους στο θάνατο», εξήγησε ο Ojutiku.

νιγηρια5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ