Ταξίδι – αστραπή του Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

avramopoulos-stratiotis-nd_600_375_-1520156875Στις ΗΠΑ μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ένα ταξίδι – αστραπή, προκειμένου να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του κ. Τσακ Χέιγκελ.

Ήδη,  σε διπλωματικούς και στρατιωτικούς κύκλους ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται συζητήσεις για το περιεχόμενο που μπορεί να έχει μια επικείμενη διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, από την παροχή αμυντικού υλικού μέχρι και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων.

Όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, το ταξίδι αναμένεται να βγάλει ειδήσεις. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα βρίσκεται σε πτήση επί 27 ώρες ενώ οι συναντήσεις του με τους Αμερικανούς θα διαρκέσουν μόλις 15 ώρες.

Ο Έλληνας υπουργός μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον μέσω Γερμανίας με ολιγομελή αντιπροσωπεία, έτοιμος να θίξει όλα τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να προωθηθούν στη συγκεκριμένη συγκυρία ώστε να προωθηθεί η συνεργασία της χώρας μας με την ΗΠΑ σε στρατιωτικό, στρατηγικό και αμυντικό επίπεδο. Όπως επισήμαναν μάλιστα Όχι τυχαία μάλιστα, αναμένεται με ενδιαφέρον που θα κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά τη συνάντησή μου με τον επικεφαλής του Πενταγώνου στο αποκαλούμενο Μνημείο της Αεροπορίας.

Το σίγουρο είναι πως ο κ. Αβραμόπουλος θα επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο μία πραγματικότητα, δηλαδή ότι η Ελλάδα αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο διότι διαθέτει ένα αξιόπιστο αμυντικό σύστημα κι ένα λαό που παρά την κρίση δείχνει καθημερινά πόσο αγαπά την πατρίδα του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ