ΕΠΕΙΓΟΝ/Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ ΣΙΓΗΣΕ: ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ Ο ΓΙΟΥΡΙ ΓΙΟΥΡΤΣΕΝΚΟ /

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ουκρανοί συνέλαβαν τον στοχοποιημένο εθελοντή της αντίστασης του Ντονμπάς και συνεργάτη μας, Γιούρι Γιουρτσένκο, ρωσικής καταγωγής και γαλλικής υπηκοότητας. Είχε μεταφέρει μήνυμα ευχαριστίας στους έλληνες που σπάνε το μπλόκο της πληροφόρησης.

nbbbklj
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

 Το Itar Tass, η Pravda, η Κομσομόλσκαγια Πράβδα, και όλα τα ουκρανικά μέσα αναφέρουν ότι ο Γιούρι Γιουρτσένκο συνελήφθη από τις ουκρανικές αρχές.

 Η Πράβδα ανέφερε πριν λίγο ότι “ο γνωστός δραματουργός και ποιητής Γιούρι Γιουρτσένκο, ο οποίος παρευρισκόταν σε όλες τις διαπραγματεύσεις και συναντήσεις μεταξύ ξένων αρχών και Διοίκησης Νέας Ρωσίας, ως διερμηνέας, συνελήθφη στην πόλη Ilovaiskaya της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ μαζί με άλλα 8 άτομα”.

 Σύμφωνα με τη κοινοποίηση του υφυπουργού Εσωτερικών της χούντας του Κιέβου, Anton Gerashchenko, “κρατούνται 8 αυτονομιστές μεταξύ των οποίων και ο Yuri Yurchenko o οποίος αξιοποιώντας τη δημοτικότητά του σε Παρίσι και Μόσχα, έσπαγε τον αποκλεισμό της πληροφόρησης στις γαλλόφωνες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης”. (Ιtar tass)

 Eίναι Πρόεδρος της ένωσης καλλιτεχνών «Les Saisons Russes» στη Γαλλία.

 Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από την πολιτοφυλακή. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, δήλωσαν ότι “οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές συνέλαβαν έναν ανταποκριτή τους στο πολιτικό τμήμα του Υπουργείου Άμυνας της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”.

 Tα ουκρανικά μέσα αποκαλούν τον Yuri Yurchenko “τρομοκράτη που απευθύνεται σε τρομοκράτες ειδήσεων στα γαλλικά , σπάζοντας τις πληροφορίες και τον αποκλεισμό της Νοβορόσια σε γαλλόφωνες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Είναι επιστήθιος του Paul Gubarev”

 Eπίσης:

 “Δηλητηρίασε με την προπαγάνδα του υπέρ του Πούτιν την ψυχή του λαού, όπως και χιλιάδες άλλοι ρώσοι που ήρθαν στο Ντονμπάς”. (facty)10557036_725856394147323_2624363283736968628_o

από ανέκδοτη φωτογραφία του Γιούρι στο καταφύγιοαπό ανέκδοτη φωτογραφία του Γιούρι στο καταφύγιο

Το dimpenews. com επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον Γιούρι στις 18/08/14, το βράδυ: Ήταν πολύ καταπονημένος, είχε χάσει δυο άνδρες με τους οποίους μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο. Μας παρουσίασε μέσω σύνδεσης ελληνικής καταγωγής ντόπιο πολιτοφύλακα με τον οποίον μιλήσαμε ελληνικά. Ο έλληνας μας ζήτησε υποστήριξη , ζει μόνος του με την μητέρα του στην περιοχή και μας δήλωσε ότι έχει προστεθεί στους εθελοντές για να βοηθήσει λόγω της τραγικής κατάστασης που βιώνουν όλοι οι κάτοικοι.

από προχθεσινές του φωτογραφίες στα καταφύγια ανέκδοτο υλικό
από προχθεσινές του φωτογραφίες στα καταφύγια ανέκδοτο υλικό

Ελπίζουμε να μην έχει συλληφθεί με τον Γιούρι και ο Έλληνας αγωνιστής. Θα είμαστε σε συνεχή ενημέρωση.

 Βίντεο με τον Γιούρι το οποίο δεν είχαμε δημοσιεύσει μετά την πτώση του αεροσκάφους

[wpvideo yCddnZES w=400 h=300]

 dimpenews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ