Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140821091806

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
«ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ, ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ»
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιούμε: Να μην αποτολμήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να αγγίξει το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων, με το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή. Αυτό που διακαώς επιθυμεί η Τουρκία, δεν περνάει με τίποτα. Δεν θα προδώσουμε Πόντιους, Μικρασιάτες, Θρακιώτες. Δεν θα ανεχθούμε η Βουλή των Ελλήνων να προσβάλει την μνήμη των Χριστιανών της Ανατολής που σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν. Το ίδιο ισχύει και για τους Αρμενίους».
Αυτή την δήλωση έκανε ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος Τέρενς Κουίκ, μετά την συνεργασία που είχε για το μείζον αυτό θέμα, με το Χρήστο Κυριακίδη, νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της τ. κ. Μικροχωρίου Δράμας (Δήμος Δράμας) και Πρόεδρο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου Δράμας “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” (Ποντιακός σύλλογος).
Ο Χρήστος Κυριακίδης, ζήτησε να έχει ενημέρωση από τον Τέρενς Κουίκ για το τί θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή με τις απίστευτες και πρωτοφανείς εξελίξεις στο ζήτημα της γενοκτονίας και ποιές θα μπορούσε να είναι η αντιδράσεις των Ποντίων Δράμας, ώστε να αποτραπούν.
Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ο οποίος έχει ορισθεί και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, απάντησε με τις εξής διαβεβαιώσεις:
«Στη συζήτηση στη Βουλή, εισηγήτρια στο νομοσχέδιο είναι η Αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος και Τομεάρχης του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Με τον Πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο, με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη και με την συνδρομή και του Βουλευτή μας Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδη, έχουν ήδη γίνει οι σχετικές διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση του θέματος στη Βουλή.
Εξάλλου, ο Γαβριήλ Αβραμίδης, μαζί με τον Γιάννη Δημαρά και οι δύο του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, κατέθεσαν ήδη Ερώτηση στους συναρμόδιους Υπουργούς, όπως ανακοίνωση – φωτιά έχει εκδώσει και ο Παμποντιακός Σύλλογος ΑΡΓΩ της Αθήνας, επικεφαλής του οποίου είναι ο Χριστόφορος Σοφιανίδης, επικεφαλής της αρμόδιας Γραμματείας των ΑΝΕΛ.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χρήστο Κυριακίδη, που από ένα μικρό ταπεινό χωριό της Δράμας, σηκώνει με τόση αποφασιστικότητα και υπερηφάνεια το εθνικό ποντιακό του ανάστημα. Η συζήτησή μας είχε πολύ ουσία. Θα έχει και συνέχεια. Θα είμαστε σε συνεχή ανοικτή γραμμή. Ας μη ξεχνάμε, επίσης, ότι πόντιος Δραμινός, είναι και ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και στέλεχος του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, με τον οποίο και εξελέγη μαζί μου Περιφερειακός Σύμβουλος.
Τα υπόλοιπα την Τρίτη στη Βουλή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ