Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Με συνοπτικές διαδικασίες εκτέλεσαν τους κατοίκους της πόλης Μπούνι Γιάντι οι μακελάρηδες της Μπόκο Χαράμ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

μποκοΔεν έχουν τέλος οι κτηνωδίες των ισλαμιστών δολοφόνων στη Νιγηρία.

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ κατέλαβαν την Πέμπτη την πόλη Μπούνι Γιάντι, στην πολιτεία Γιόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσαν ένας ντόπιος πολιτικός και κάτοικοι της περιοχής που πρόλαβαν να διαφύγουν.

«Δεν υπάρχουν στρατιώτες στο Μπούνι Γιάντι και σύμφωνα με τους κατοίκους οι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ κάνουν ό,τι θέλουν», είπε ο Αμπντουλάχι Μπέγκο, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Γιόμπε, Ιμπραχίμ Γκεϊντάμ.

Ορισμένοι από τους κατοίκους της πόλης που την εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες είπαν ότι σφοδρές μάχες γύρω από το Μπούνι Γιάντι ήταν σε εξέλιξη από τα τέλη Ιουλίου.

Οι ισλαμιστές κατέλαβαν τελικά το δημαρχείο, στο οποίο ύψωσαν το λάβαρό τους.

Οι κάτοικοι έκαναν επίσης λόγο για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες και για λεηλασίες εκ μέρους των ισλαμιστών. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και δύο άνθρωποι που εκτελέστηκαν επειδή κάπνιζαν.

Το Μπούνι Γιάντι, που απέχει 60 χιλιόμετρα από το Νταματούρου, την πρωτεύουσα της Γιόμπε, είχε δεχτεί επιθέσεις πολλές φορές από τις αρχές του έτους.

Στα τέλη Φεβρουαρίου οι ισλαμιστές επιτέθηκαν τη νύχτα σε κοιτώνα ενός σχολείου, την ώρα που οι μαθητές κοιμούνταν, και σφαγίασαν 43 ανθρώπους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Μπόκο Χαράμ έχει καταλάβει επίσης τις πόλεις Νταμπόα και Γκόουζα, στη γειτονική πολιτεία Μπόρνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ