Μήνυση από στρατιωτικούς κατά Χαρδούβελη – Σταϊκούρα για παράβαση καθήκοντος …

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imageΣτρατιωτικοί φορώντας τις στολές τους κατέθεσαν μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής κατέθεσαν τη μήνυση μετά από αναμονή μηνών για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όλο αυτό το διάστημα είχαν ενημερώσει με εξώδικα την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι “επιφυλάσσονταν κάθε νομίμου δικαιωμάτός” τους.
Ο κ.Χαρδούβελης που δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία ,βρίσκεται -θεωρητικά τουλάχιστον- αντιμέτωπος με την αυτόφωρη διαδικασία.
Η μήνυση κατατέθηκε γιατί από τις 20 Ιουνίου οι στρατιωτικοί έχουν με…..  εξώδικό τους κοινοποιήσει την απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας. Από τότε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν την έχει εφαρμόσει ,αλλά δεν έχει κάνει γνωστές και τις προθέσεις για το πότε και κυρίως το πως θα την εφαρμόσει. Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είχε κάνει μια δήλωση σύμφωνα με την οποία τα δικαστήρια μπορούν να αποφασίζουν για την νομιμότητα ή όχι των περικοπών αλλά δημοσιονομική πολιτική ασκεί η κυβέρνηση. Η δήλωση ήταν σαφής προειδοποίηση ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν θα εφαρμοζόταν στο σύνολό της και στην ουσία της.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που επίσης μηνύθηκε είχε κάνει κάποιες συναντήσεις με την ηγεσία των αποστράτων δίνοντας αόριστες υποσχέσεις περί “κυβερνητικής συμμόρφωσης”. Έκτοτε σιωπή.
Διαβάστε το περιεχόμενο της μήνυσης στο…. http://politikologia1.blogspot.gr/2014/08/blog-post_306.html?spref=fb

ΔΗΜΟΦΙΛΗ