Γερμανός Υπουργός κατηγορεί το Κατάρ ότι χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές στο Ιράκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γερμανός Υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας,Gerd Müller,έθεσε το εξής ερώτημα:”Ποιος χρηματοδοτεί αυτά τα στρατεύματα;Εγώ θεωρώ ότι το Κατάρ έχει αυτόν τον ρόλο.”

ministre-allemand-aide-developpement-gerd-ller-issu-rangs-conservateurs-chanceliere-angela-merkel-munich-15-decembre-2013-1664085-616x380

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη,ο Γερμανός Υπουργός κατηγόρησε ρητώς το Κατάρ ότι αυτό είναι που χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ.

“Μια τέτοια ακραία κατάσταση έχει πάντα και ένα ολόκληρο ιστορικό” δήλωσε στο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο ZDF,ο Υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας,ο οποίος προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ.

“Ποιος χρηματοδοτεί αυτά τα στρατεύματα;” διερωτήθηκε μπροστά στην κάμερα.”Θεωρώ ότι είναι το Κατάρ.Δεν θα μπορούσε να γίνει όλο αυτό χωρίς χρήματα”.

Την προηγούμενη,ο Υπουργός Οικονομίας ο σοσιαλοδημοκράτης Sigmar Gabriel,εκτίμησε ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από το ερώτημα “Ποιος είναι αυτός που στο παρελθόν αλλά και τώρα παρέχει στους ισλαμιστές τα χρήματα για να οπλιστούν” χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα κάποιας χώρας.

Η Γερμανία μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να αποφασίσει εάν θα στείλει ή όχι όπλα στους Κούρδους που αντιστέκονται στους ισλαμιστές τρομοκράτες του Ιράκ.

Πηγή:20min.fr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ