11/04/2021

Προεδρος ασορτί με την ισλαμική δημοκρατία: Το αφεντικό της Γιαννακάκη και της Ρεπούση, σε ρόλο Τσιριμώκου. Επεται η εισβολή;

wpid 20140823095920

Οι δυο ελληνόφωνες βουλευτίνες με τις παρεμβάσεις που έκαναν τη ναζιστικη Τουρκία να λιώνει από ηδονή…
Οπως ακριβως τα γράφαμε. Ο κατάλληλος τσιριμωκος για την επερχόμενη εθνικη τραγωδία.
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ
Σοκ! Ετοιμάζουν τον “τελειωμένο” πάστορα Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται παρασκηνιακές διεργασίες που στοχεύουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ως την προσφορότερη επιλογή για το ύπατο αξίωμα της χώρας, άποψη που συμμερίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η πρόταση υποψηφιότητας του κ. Κουβέλη συνιστά, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού, την κατάληξη μιας ευρύτερης στρατηγικής που περιλαμβάνει: την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο, τη συμφωνία της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής μέσω των φοροελαφρύνσεων και της ανάπτυξης. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η εξασφάλιση αυτών των κατευθύνσεων κατά την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα σηματοδοτήσει την καθοριστική στροφή για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ως εκ τούτου ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει λόγους να αρνηθεί την πρόταση.
Περισσότερα στην Καθημερινή της Κυριακής
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να συζητήσουν και να βρουν λύσεις σε προβλήματα που έχουν προκύψει και οδηγούν σε αναβολή κυβερνητικές αποφάσεις, με κυρίαρχο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Οδικό Χάρτη για την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια θα παρουσιάσει από την πλευρά του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη που επικαλείται το ΑΜΠΕ.
Τα βασικά στοιχεία του Οδικού Χάρτη, μέρος του οποίου είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, κατά τις ίδιες πηγές, είναι: Η ανάπτυξη και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, οι νέες θέσεις εργασίας, οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Επιπλέον, η βιωσιμότητα του χρέους, οι επενδύσεις και η ρευστότητα στην αγορά για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η κατοχύρωση ενός δικαίου φορολογικού συστήματος, η αποκατάσταση των αδικιών με έμφαση στην αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες, τις τράπεζες. Ακόμα, η αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

www.kourdistoportocali.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ