OΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ή ΧΑΟΣ Η ΟΥΚΡΑΝΊΑ ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

κξηγυ

 Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

 Διπλωματική ήττα των δυτικών ουσιαστικά προβλέπει ο γερμανός αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel που τοποθετήθηκε σε σχέση με την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Welt am Sonntag και θα δημοσιευθεί ολόκληρη στην αυριανή κυριακάτικη έκδοσή της.Υπαναχωρεί και συστρατεύεται με το αίτημα των ρωσόφωνων περί ομοσπονδίας.

” Μπορεί να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας μόνο στην περίπτωση που θα κάνουμε μια πρόταση στις περιοχές που πλειοψηφικά είναι ρωσόφωνες. Η λογική αντίληψη της ομοσπονδιοποίησης μου φαίνεται ως η μόνη δυνατή λύση ” ανέφερε ο M.Gabriel.

 Σύμφωνα με αυτόν αρχικά θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία. « Η Γερμανία οφείλει να εργαστεί για να αποφευχθεί ένας πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας” πρόσθεσε ο M.Gabriel.671658-germany-s-chancellor-merkel-gestures-during-a-news-conference-with-ukraine-s-president-poroshenko-in

Η Angela Merkel κατά την σημερινή επίσκεψή της στο Κιέβο και στη συνάντηση με τον Ποροσένκο δήλωσε τα αναμενόμενα.Κάλεσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός και τις 2 πλευρές,χαρακτήρισε ως παράνομη την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία ισχυριζόμενη ότι αν την νομιομοποιούσαμε τότε θα κινδύνευε η εδαφική ακεραιότητα όλων των ευρωπαικών χωρών.

 Η καγκελάριος προφανώς ηθελημένα αποσιωπεί ότι η Γερμανία ήταν η τρίτη κατά σειρά χώρα που έσπευσε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Κροατίας από την πρώην Γιουγκοσλαβία προκαλώντας ντόμινο αλληλοσπαραγμού.Είναι η Γερμανία μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την απόσχιση του Κοσόβου. Είναι αυτή η υπερδύναμη της Ευρώπης που συντηρεί την de facto διχοτόμηση της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή και πιέζει ως ΕΕ για ομοσπονδιοποίηση με ψευδοκράτος εποίκων.Έχουν αποδεχθεί την de facto ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Ν Οσετίας.Γιατί θα κινδυνεύσει περισσότερο η Ευρώπη ; Kαι δεν κινδυνεύει η Ευρώπη από αυτόν τον πόλεμο που τείνει να μεταβληθεί σε Γ παγκόσμιο ή για την ακρίβεια σε συνέχιση του β΄παγκόσμιου;

 Μια από τις αιτίες του ξεσηκωμού των ρωσόφωνων είναι η κατάργηση της ρωσικής γλώσσας στην ρωσογενή Ουκρανία. Στο Βέλγιο μια από τις 3 επίσημες γλώσσες του κράτους είναι η γερμανική και ας την μιλάει μόνο το 1% του πληθυσμού.Μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 1970, η γερμανική κοινότητα αναγνωρίστηκε επισήμως και διαθέτει δικό της κοινοβούλιο και κυβέρνηση και μετέχει στην ομοσπονδιακό κράτος του Βελγίου ισότιμα. (Από το Lenoble-Pinson, Μ. 1997. Grandeur et misère du plurilinguisme en Belgique. Στο Plurilingua: Etudes récentes en linguistique de contact, επιμ. N. Labrie, 240-249. Βόννη: Dümmler.)Γερμανόφωνο καντόνι διαθέτει και η Ελβετία.

Αν η Γερμανία έχει στο Βέλγιο μερικούς χιλιάδες γερμανόφωνους με όλα τα δικαιώματα γιατί δεν θα έπρεπε τα περίπου 10.000.000 ρωσόφωνων στην Ουκρανία να δiκαιούνται τα αντίστοιχα σε ένα επίσης ομοσπονδιακό μοντέλο όπως σε Καναδά,Βέλγιο,ΗΠΑ, ή στην ίδια την Γερμανία κ.α ;H Μέρκελ απείλησε και με νέες οικονομικού τύπου τιμωρίες τη Ρωσία.Στην προκειμένη περίπτωση δεν τιμωρούνται μόνο οι Ρώσοι αλλά και οι Ευρωπαίοι αφού μόνο στο Βέλγιο υπολογίζεται ν΄ απωλεσθούν 3000 θέσεις εργασίας από τις αντίστοιχες ρωσικές κυρώσεις. Οι Ποροσένκο και Μέρκελ ανακοίνωσαν την δημιουργία ειδικού ταμείου 500 εκατομυρίων για την ανοικοδόμηση του Donbass που ο Ποροσένκο το αποκάλεσε σχέδιο Μέρκελ αντί Μάρσαλ.

 (lexpress,ria novostià)

 dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ